Emrah ÖZCAN

Emrah ÖZCAN

Halk, ilçeleri tanıyan adaylar istiyor

Halk, ilçeleri tanıyan adaylar istiyor

Seçim tarihi yaklaştıkça kulislerde siyasi partilerin Ankara ilçe adaylarının kimler olacağı konuşuluyor.

Kulislerde birçok kişinin adı geçiyor, sosyal medya üzerinde listeler dolaşıyor.

Adaylar henüz açıklanmasa da bazı isimlerin adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

AK Parti’nin Yenimahalle’de Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi aday göstereceği, Mamak içinde mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’yı aday göstereceği söyleniyor.

Etimesgut’ta MHP’ye karşı aday çıkarmayacağı, Keçiören için Turgut Altınok, Sincan için Osman Gökçek kulislerde konuşuluyor.

Burada partilerin aday gösterirken dikkat etmesi gereken bir husus var, o da halkın ne istediği. Halk ilçeyi bilen, tanıyan isim istiyor. İlçe adayları Büyükşehir adayı gibi olmaz, halk bir yere kadar partiye oy verir, iş hizmete gelince isime oy verir. Halk oy vereceği adayın semti tanımasını istiyor. Halk gözlemlendiğim kadarıyla genel seçimlerdeki gibi partizanlık da yapmıyor. Tek istedikleri bir şey var o da ilçenin sorunlarını bilen bir isim.

Mesela AK Parti’nin Yenimahalle’de Veysel Tiryaki’yi aday göstereceği konuşuluyor. Neden? CHP’nin kalesi konumundaki Yenimahalle’yi başarılı bir belediye başkanını aday göstererek almak. Çünkü Tiryaki’nin Altındağ’da birçok başarılı projenin altında imzası var.

Peki, başarı neyle ödüllendirilmelidir? Yenimahalle’de mevcut belediye başkanı Fethi Yaşar çok güçlü bir isim. Eğer Tiryaki oradan aday gösterilirse ve kazanamazsa, başarısı ne olacak?

Bana kalırsa tüm siyasi partiler büyükşehir adaylarını mevcut ilde görevde olan ilçe belediye başkanlarından seçmeliler. Başarılı belediye başkanları Büyükşehire aday gösterilmeli. Hatta başarılı belediye başkanları Büyükşehir’e aday gösterilmediği takdirde kendi ilçelerinde hizmete devam etmeliler. 

***

Hüseyingazi Mamak’a bağlı bir semt. Yıllardır iyi hizmet alamıyor. Altındağ ile Mamak arasında sıkışıp kalmış bir yer. Mamak’a bağlı ama arada kocaman bir askeriye var.

Aslında Altındağ ile dip dibe. Mesela caddenin bir kısmı Mamak bir kısmı Altındağ. Şimdi Hüseyingazi’de yaşayan vatandaşlar internet üzerinden imza kampanyası başlatmış, Altındağ’a bağlanmak istiyorlar.

Acaba neden?

Partilerin yerel yönetimlerden sorumlu kurmayları bunları dikkate alıyor mu? Halk durup dururken neden böyle bir şey istiyor? Bence sorgulamanın tam zamanı.

Son günlerde çok kullandığımız bir kelime “gökten zembille inen adaylar”

İnşallah partiler bu sefer ilçeleri sadece kazanmak için gökten zembille inen bir aday göstermek yerine, ilçeleri çok iyi bilen kişileri aday gösterir. Yoksa maazallah seçim akşamı sandıklar açıldığında hiç beklemedikleri sonuçlarla karşılaşabilirler. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR