Emrah ÖZCAN

Emrah ÖZCAN

Halk unutmaz

Halk unutmaz

Gözlemlediğim kadarıyla bu yerel seçimlerde başkan adaylarının çevreci vaadlerini çok duyacağız. Başkent’te belediye başkan adaylarının ortak bir özelliği var, hemen hemen hepsi daha yaşanılabilir kent ve ilçeler için çevreci kampanyaların önemine vurgu yapıyorlar. Betonlaşmanın şehri bitirdiğini, dikey yerine yatay yapılşamaya ağırlık verileceği ve en önemliside yeşil alanlar. 31 Mart yerel seçimlerinin moda vaadi.

Anlamadığım nokta geçmiş dönemlerde ya da şu anki mevcut dönemde şehirleri-ilçeleri yöneten farklı partiden kişiler miydi? Kentsel dönüşüm adı altında mahalle kültürü öldürülüp, dikey yapılaşmanın zirve yaptığı zamanlarda başkanlar bununla övünmüyorlar mıydı? Şimdi ne değişti de bir anda dikey yapılaşmanın, betonlaşmanın şehircilik olmadığının farkına vardılar. Başkan adayları yaptıkları konuşmalarda “artık” daha yeşil bir Ankara, ilçe vs.  gibi cümlelerle başlıyorlar.

İnsan sormadan edemiyor geçmiş yönetimlerde büyükşehirin ve birçok ilçenin kötü yönetildiğini kabul mu ediyorlar. Dolaylı yoldan bunu mu söylemek istiyorlar. “Artık ilçemiz daha yaşanılabilir, daha yeşil ve yatay mimarinin merkezi olacak” gibi söylemlerde bulunurlarken, şu an görevde ki mevcut belediye başkanlarının ilçeleri kötü yönettiğini mi söylüyorlar. Ben burdan bunu anlıyorum. 

Gerçi Başkent birkaç ilçe dışında çok da iyi yönetilmedi, bunun farkında olmakta en azından güzel bir şey. Önemli olan verilen vaadlerin tutulup tutulmayacağı. Sosyal medyada gezerken bir semt sayfasının sosyal medya hesabından geçmiş dönemlerdeki yerel seçimlerde Melih Gökçek’in vaadlerinin olduğu bir videoya denk geldim.

Videoda 10 yıl önceki yerel seçimlerde Gökçek’in, Ankara’ya fuar alanı, havaalanına metro, Siteler’e metro, hayvanat bahçesi, 19 Mayıs Stadyumu’nun yenilenmesi gibi vaadleri vardı. 5 yıl içinde hepsinin tamamlanacağını söylüyordu.

Birçok Başkentli sosyal medya kullanıcısı videoya yorum yapmış, aynı vaadlerin şimdilerde de verildiğini ve yine verilen birçok vaadin yerine getirilmeyeceği kanaatinde olduklarını söylüyorlar. Bence bu çok önemli bir mesele.

Başkan adayı olarak dünyanın en iyi projesini hazırlayıp halka sunsanız, halkın inancı olmadıktan sonra tabiri caizse fasa fiso olur. İyi ölçüp biçmek lazım. Söylenen sözlerin, verilen vaadlerin ilerde karşınıza çıkacağının unutulmaması lazım. Siz vaadleri unutursunuz fakat halk unutmaz. Bu yüzden oy almak için yapılamayacak projeleri vaad etmemek lazım. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
SON YAZILAR