Haluk Levent'i suçlamıştı: Ünlü isme 3.5 yıla kadar hapis talebi

Haluk Levent'i suçlamıştı: Ünlü isme 3.5 yıla kadar hapis talebi

Haluk Levent hakkında sosyal medyadan 'depremzedelerin parasını çalıyor', 'nitelikli dolandırıcı' şeklinde iddialarda bulunan ünlü manken Deniz Akkaya'ya yönelik soruşturma tamamlandı.

Ünlü şarkıcı ve AHBAP Derneği'nin kurucusu Haluk Levent hakkında sosyal medya hesabı üzerinden ‘hırsız', ‘nitelikli dolandırıcı', ‘depremzedelerin parasını çalıyor' paylaşımları yapan emekli manken Deniz Akkaya'ya yönelik yürütülen soruşturma sona erdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Haluk Levent'in Savcılığa şikâyet dilekçesi sunduğu, dilekçede şüpheli Deniz Akkaya'nın sosyal medya hesabından Levent'e yönelik mesnetsiz iddialarda bulunduğu, bu iddiaları lanse ederken düşünce ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak suç teşkil eden eylemlerde bulunduğu, insanlarda güvensizlik ve telaş ortamı meydana getirdiği, yardım faaliyetlerinin sekteye uğramasına neden olduğu, Levent'e ‘dolandırıcı' diyerek hakaret ve iftiralarda bulunduğu ve dilekçede yer alan ifadelerin üzerine soruşturma işlemlerine başlandığı bildirildi.

UZLAŞMA SAĞLANAMADI

Şüpheli Deniz Akkaya'nın farklı zamanlarda Levent hakkında doğruluğu ispatlanmamış paylaşımlarla Haluk Levent'in onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiğinin belirtildiği iddianamede, haber içeriklerinin ise Levent'i küçük düşürecek ve kendisini yanlış tanıtacak nitelikte olduğu, ayrıca dosyanın Uzlaştırma Bürosu'na gönderildiği ancak müzakereler sonucu uzlaşmanın sağlanamadığı bilgisi verildi.

3 YIL 6 AYA KADAR HAPİS TALEBİ

Hazırlanan iddianamede şüpheli Deniz Akkaya'nın ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret' suçundan 4 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Akkaya'nın yargılanması yakın zamanda başlayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.