Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkıldı mı? Son durum ne?

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkıldı mı? Son durum ne?

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen asrın felaketiyle beraber binlerce yapı yerle bir oldu. Peki, hastaneler ne durumda. Peki, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkıldı mı, faaliyette mi, son durum ne?

Dünyanın dört bir yanından ülkemize destek yağarken, deprem bölgesinde ise arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yaralılar hasar almayan hastanelerde tedavi altına alınırken, enkaz altındaki vatandaşların umutlu bekleyişleri devam ediyor. Peki, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkıldı mı, tedavilerine devam ediyor mu, son durum ne?

hatay.jpg

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Hatay merkez ve İskenderun’da bulunan devlet hastanelerinin deprem nedeniyle yıkılması ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ciddi hasar aldı” dedi.

Koca açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu ana kadar 1651 vatandaşımız hayatını kaybetti.11 bin 119 vatandaşımız yaralıdır. Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri ile karşı karşıyayız. Hatay Eğitim Araştırma Hastanemizde ciddi hasar var. İskenderun Devlet Hastanemizin eski binası A Blok depremde çöktü. Şu an enkaz altındaki hasta ve sağlık çalışanlarımızı kurtarma çalışmaları devam ediyor.

fotooooo-ic.jpg

Her iki hastaneden yaralıları Mersin ve Adana şehir hastanelerine ambulanslarla naklediyoruz. İskenderun’dakileri Mersin’e, Hatay’daki yaralılarımızı Adana Şehir Hastanemize naklediyoruz. Bölge hastanemizde yaralılar için kapasite oluşturduk. Uçak ve kara ambulanslarımız hasta nakillerine başladı. Hastanelerde tüm sağlık çalışanları ve tüm kadro görev başındadır. Hava şartları ve depremden etkilenen bölgenin büyüklüğü sebebiyle ekipler sahaya ulaşmakta zorlanıyor. Helikopterlerimiz hava muhalefeti sebebiyle bugün kalkamadı. Devlet olarak tüm zorluklara rağmen ekiplerimizi seferber etmiş durumdayız.”

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.