Hatay'dan Ankara'ya: Tamamen deri üzerine kurulu

Hatay'dan Ankara'ya: Tamamen deri üzerine kurulu

Hataylı depremzede iş insanı Nurettin Kayış, felaketin ardından ticari faaliyetlerine Ankara’da devam etme kararı aldı. Kayış “Mağazalarımız tamamen deri üzerine kurulu. Deri mont, ayakkabı, deri çanta, kemer üzerine satış yapıyoruz” dedi.

6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketine Hatay’da ailesiyle yakalanan iş insanı Nurettin Kayış, depremin ardından ticari faaliyetlerine Ankara’da devam etme kararı aldı. Kayış, bu bağlamda Ulucanlar’da yeni dükkânının açılışını yaptı. Nurettin Kayış, “Toptan ayakkabı üzerine Ulucanlar’da iş yeri, şirket adına iş yeri açtık. Toptan üzerine Konya, İstanbul ve Antep'te yeni mağazalarımız olacak. İlerleyen zamanlarda perakende olarak da iş yerlerimizi açacağız. Mağazalarımız tamamen deri üzerine kurulu” dedi.

Ankara Ulucanlar Caddesindeki yeni satış mağazasının açılışına MHP Genel Başkan Baş Danışmanı Ruhi Ersoy, ATO Başkanı Gürsel Baran, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Uzun da katılım sağladı.

nurettin-kayis.jpg

“TAMAMEN DERİ ÜZERİNE KURULU”

Hataylı Depremzede Esnaflarından olan Emir Reis Deri’nin, Ankara Ulucanlar Caddesindeki yeni satış mağaza açılında konuşan işletme sahibi Nurettin Kayış, “6 Şubat depreminden sonra Ankara'ya geldim. Toptan ayakkabı üzerine Ulucanlardan iş yerini açtık. Toptan üzerine Konya, İstanbul ve Antep'te yeni mağazalarımız olacak. İlerleyen zamanlarda da perakende olarak da iş yerlerimizi açacağız. Mağazalarımız tamamen deri üzerine kurulu. Deri mont, ayakkabı, deri çanta, kemer üzerine satış yapıyoruz. Türkiye ayakta kalsın diye destek amaçlı yurt dışı ihracatlarına başlayacağız. Şu an yurt dışından teklifler var. Biz görüşüyoruz, İstanbul fuarına ve yurt dışı fuarlarına katılıyoruz. Yatırımımızı öncelikle başkente yaptık. Depremde çok sayıda eşimiz, dostumuz vefat etti, ailesiyle silindi. Deprem hem bizi, hem de hükümetimizi yıprattı. Yatırım olmazsa istihdam yapmazsak da olmuyor. Türkiye bizim Türkiye'miz. Bütün Ankara halkını davet ediyorum” sözlerini kullandı.

ruhi-ersoy.jpg

“MÜCADELELERİNİ BIRAKMADIKLARI İÇİN KUTLUYORUM”

Depremzede esnafların süreçlerini yakından takip ettiğini ifade eden MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Nurettin depremin en büyük etkilendiği, Hatay ilinin sembol esnaflarından bir arkadaşımız. Ben 6 Şubat depreminin, ikinci depremini Osmaniye’de yaşamış biri olarak, siyasi sorumluluğu olan da biri olarak o gün bugündür depremle mücadeleyi yakın takip etmeye çalışıyorum. Yani bir deprem bölgesi ilinde bu tür sorumlulukları takip etmek, deprem günü yanlarında olmakla beraber, o anlarından çıkışa kadarki mücadele sonrasında olmak çok önemli. Seneyi devriyesine sayılı günlerin kaldığı bu felaketi birincisi unutmamak, gerekli tedbirleri almak hususunda, milletimizin daha takipçi ve kontrolcü olması lazım. Devletimiz ise yüksek düzeyde konunun sahada takipçisi olması gerekiyor. İkincisi hayata yeniden tutunma mücadelesi veren depremzedelerin, eğitimde, kültürde ve iş dünyasında bu mücadeleyi veren insanları saygıyla karşılıyorum. Yeniden var olma iradesi gösteriyor. Kolu kanadı kırılmış, evi iş yerleri yıkılmış. Fakat yeniden var olmak için mücadele veriyor. Nurettin Bey de Hatay’da bilinen, çevrilen ayakkabıcı ve deri esnaflarından bir kardeşimiz. Osmaniye ve Hatay arasındaki yakınlık Kırıkhan, Erzin, Dörtyol bölgesiyle olan münasebetlerden dolayı yakın takip ettiğim ve kendimi siyasi bir coğrafya olarak da, kültür coğrafyası olarak da birlikte gördüğüm bir kardeşimiz. Bugün Ankara Kalesi'nin yanında adeta yeniden kendini var etme mücadelesi için bu dükkânı açmış. Başta Nurettin kardeşim olmak üzere bütün mücadele veren kardeşlerimize başarılar diliyorum. Onların başarıları, onların şahsında tüm depremzedelerin vermiş olduğu yeniden varoluş mücadelesidir. Onları kutluyorum ve onlara milletim adına mücadelelerini bırakmadıkları için de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

gursel-baran.jpg

“GELİŞMELERİNİ VE BÜYÜMELERİNİ GÖRECEĞİZ”

Depremzede esnafların ticarete devam etmelerinin oldukça kıymetli olduğunu vurgulayan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, “ Bizler için o kadar kıymetli ki. Sağ olsun kıymetli başkanımla beraber açılışını yaptık. Ama nihayetinde altında şehrin en kıymetli bölgelerinden birisi. Çok güzel bir mekânın açılışını yaptık ve hem bölgemize, hem şehrimize önemli katkı sağlayacağız. Hayırlı olsun dedik. Buradan evlerine nasıl gidip götürecek kardeşlerimize hayırlı, bol rızıklar olsun. İnşallah bundan sonraki süreçte daha da gelişmelerini göreceğiz. Büyümelerini göreceğiz. İstihdam sayısının artmasını göreceğiz. Kardeşlerimiz ihracat yapmayı düşünüyorlar. İnanılmaz mutlu etti beni. İnşallah ihracat rakamlarını da takip edeceğiz. Onu bu ülkenin ekonomisine katkı sağlayacak rakamlara da geldiğini hep beraber göreceğiz inşallah. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

asim-balci-001.jpg

“BURAYA AYRI GÜZELLİK KATACAKLAR”

Açılışa katılım sağlayan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Her işletme açılışı bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı ama deprem bölgesinden gelmiş olmaları ayrı bir güzellik. Burası toptan ayakkabı ticaretinin yapıldığı Ulucanlar bölgemiz. Buraya da bir ayrı güzellik katacaklar. Hayırlı uğurlu olsun. Bol bereketli kazançları olsun. İnşallah çok istihdam sağlasınlar. Çok kazanç sağlasınlar. Bunu da üretime geri döndürsünler diyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

“ANKARA'MIZIN EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNACAK”

Hem ülkenin hem de Ankara'nın ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlayacağını dile getiren Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, “Altındağ'ın özellikle Ulucanlar Caddesini toptancılar oluşturuyor. Gittikçe daha da fazlalaşıyor. Biz özellikle deprem bölgesinden gelen arkadaşlarımıza istihdam sağlamak amacıyla mücadelemize devam ediyoruz. Şimdi ise ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada açılan demir ayakkabı gerçekten buraya çok büyük bir katkı sağlayacak. Arkadaşlarımıza da gerçekten çok teşekkür ediyorum. Hoş geldiler, sefa getirdiler. Bizi oldukça mutlu ettiler” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.