Havayı kirleten fabrikalara ağır yaptırım: 110 milyon lira ceza kestiler

Havayı kirleten fabrikalara ağır yaptırım: 110 milyon lira ceza kestiler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın geçen yıl gerçekleştirdiği hava kirliliğini önleme denetimlerinde, Çevre Kanunu'na aykırı faaliyetlerde bulunan 496 tesise toplam 110 milyon lira idari para cezası kesildiği açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın geçen yıl gerçekleştirdiği hava kirliliğini önleme denetimlerinde, Çevre Kanunu'na aykırı faaliyetlerde bulunan 496 tesise toplam 110 milyon lira idari para cezası kesildiği açıklandı. Çevre kirliliğine sebep olan 86 işletmeye faaliyetlerini durdurma cezası verildi.

Bakanlık çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla sanayi tesisleri ve diğer faaliyetlere yönelik denetimlerin aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirtti. Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri ile 773 sanayi bacasındaki kirletici parametrelerin 7 gün 24 saat izlendiği ve aykırı durumda olanlara hemen müdahale edildiği ifade edildi.

2-002.jpg

496 TESİS CEZA ALDI

Çevre mevzuatı kapsamında bacasına Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemi kurma zorunluluğu bulunmayan sanayi tesislerinin emisyonlarının periyodik olarak bacalarında yapılan ölçümlerle denetlendiği kaydedildi.

Geçen yıl hava kirliliğine yönelik 8 bin 450 denetim yapıldığı bilgisini veren bakanlık, çevre mevzuatına aykırı emisyon verdiği tespit edilen 496 tesise 110 milyon lira idari para cezası uygulandığını, 86 tesis için ise faaliyet durdurma kararı verildiğini aktardı.

Bakanlık tarafından sahada yapılan denetimlerin yanı sıra hava kalitesi izleme çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla ülke genelinde 8 Bölgesel Temiz Hava Merkezi kurulduğu ifade edildi. Türkiye'deki 81 ilde toplam 380 hava kalitesi izleme istasyonu ile uluslararası standartlara uygun hava kalitesinin çevrim içi olarak ölçüldüğü ve bu verilerin kamuoyunun bilgisine sunulduğu vurgulandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum