Yusuf Akoğul

Yusuf Akoğul

Hedefe giden yolda sevgi

Hedefe giden yolda sevgi

Bir milletin geleceğinde rol oynamak gayesinde olanlar, günlük meşgalelerden ziyade milletin kendisiyle ilgilenir ve milleti şuurlandırmak için çaba sarf eder. Kendisine bu rolü memur kılan kişiler ulaşacağı hedef ile yaşamalıdır.

Bunun içinde öncelikle kendini tanır yani mevcudiyetinin farkına varır daha sonra durduğu yeri idrak eder.

Fert kendisini tanımakla başladığı bu yolculukta hedefe ulaşmadaki inancının yanı sıra müspet bilimleri de kendisine rehber edinmelidir.

Hedefe ulaşmak için sevgi gereklidir.

Pek çok şahsi olayda şahsı tüm zorluklara rağmen yıldırmayan, isyan ettirmeyen ulaşmak istediği hedefine olan sevgisidir.

Sevgi yüreğin emeğidir. Sevgi güçlü ve coşkun olmalıdır. Çünkü insan kaderin darbesine yenilgisine rağmen kendisinin müttefiki olan gönlüyle ayakta durur. Bütün yenilgilerin geçici, zaferin kendine nikâhlı olduğuna inanır.

Bu inanmışlık ruhu insanı geçmiş başarıların esareti altında bırakmayacak, yeni hedeflerin esaslı cazibesini devamlı olarak gönlüne dolduracaktır.

İnsan için en büyük tehlike onu hedeflerinden yoksun bırakacak derecede amaçsız yaşamasıdır.

Varılan her menzil, yeni menziller oluşturarak insana yeni yolculuklar yaşatacaktır. Yolcuğuna amaç katarak, anlamlı kılacaktır.

Gayesi olan, yaşamak ve yaşatmak kavgası verenler dünyayı çekicilikle yoğuran güçler karşısında asla aşağılık duygusuna kapılmamalıdır. Bilakis bu duygunun önüne geçmek için vatanımızı daha güçlü, milletimizi ise daha şuurlu ve güçlü kılmak için çabalamalıdır.

Bu çetin yolculukta bu kavgayı verenlerin inanmışlıkla yoğrulan mücadelesi galip gelecektir.

Nihayetinde milletimiz de kendisinde uyanan ruh ile bu mücadelede yerini alacaktır. 

Aynı zamanda bilimsel zihniyetle milletimizin dinamizmi de harekete geçecektir.

Milletçe mücadelemizde ruhumuzun özellikleriyle yoğuracağımız nesneler biçim özelliklerini soyutluktan kurtararak bize ait olana aksedecek varlığımızı güçlendirecek ve kültür bütünlüğümüzü sağlayacaktır.

Bu kültür bütünlüğünün yanında millet olarak sağlayacağımız birliktelik dünyaya karşı güçlü olduğumu gösterecektir.
Derdi olan insanlar milli endişe ve hassasiyet ile millet olarak insanlığa mihmandarlık edecek, bir şeyler verme gayretinde kendini gösterecektir.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR