Hedefte emekliler var: Kira yardımı, fatura desteği, emekli ikramiyesi!

Hedefte emekliler var: Kira yardımı, fatura desteği, emekli ikramiyesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emekliler yılı ilan edilen 2024'te emeklilere yönelik planlar tek tek belli oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emekliler yılı ilan edilen 2024 içinde emeklilere çeşitli sosyal destekler geliyor. 2024'ü Emekliler Yılı ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilerle ilgili yeni düzenlemeler için düğmeye bastığı aktarıldı. İşte detaylar:

İKRAMİYE ZAMMI

Emeklilere yapılan yüzde 49'luk zamla birlikte en düşük emekli aylığı 10.000 TL'ye çıkarıldı. Kulislerde ise emekli ikramiyesinin zamlanacağı konuşuluyor.

Yeni gelişmeler ışığında emeklilerin bayram ikramiyesi artacak, elektrik, doğalgaz ve kira desteği verilecek. Emeklilere yönelik yeni düzenlemeler şu şekilde:

SOSYAL DESTEKLER, KİRA, ZAM...

Yakın zamanda emeklilerin 2'şer bin lira olan Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyelerinin 5 biner liraya yükseltilmesi üzerinde durulduğu konuşuluyor. Böylece emekliler iki bayramda toplamda 10 bin lira ikramiye almış olacak.

Artışın emekli maaşı zammı kadar yapılması da formüller arasında. Ancak şu anda 5 bin lira seçeneği ağırlık kazanmış durumda.

Bakanlıklar ve ilgili kuruluşlar kendi alanlarında emeklilerin hayatını kolaylaştıracak önlemlere dönük hazırlıklar yapıyor. Bu çalışmalar "belediyeler ve merkezi yönetimin atacağı adımlar" olmak üzere iki başlık altında toplanarak gerçekleştirilecek.

BELEDİYELERLE İŞ BİRLİĞİ

Belediyeler Birliği ile "niyet beyanı" içeren bir protokol imzalanması da düşünülüyor. Toplu taşıma araçları ve su başta olmak üzere belediyeler tarafından sunulan hizmetlerden emeklilerin indirimli yararlanabilmeleri sağlanacak.

Kamu kurumlarının yaptıkları hazırlıklar kapsamında ise emeklilerin elektrik ve doğalgazı indirimli kullanması üzerinde de duruluyor. Tren ve uçak biletlerinde indirim yapılıp yapılamayacağı da gündeme geliyor.

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan emeklilere kira yardımı başta olmak üzere çeşitli destekler verilmesi de alternatifler arasında bulunuyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum