Alper Gezeravcı ISS'e ilk adımı attı: Gururlu anlar yaşandı

Alper Gezeravcı ISS'e ilk adımı attı: Gururlu anlar yaşandı

Türkiye’nin uzaya giden ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi. Gezeravcı’nın 14 günlük uzay görev süreci resmen başladı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 19 Ocak 2024 tarihinde saat 00.49'da Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan Dragon kapsülü ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaştı. Gezeravcı'nın yanı sıra kapsülde İspanya-Amerikalı Michael López-Alegría, İtalyalı Samantha Cristoforetti ve İsveçli Eytan Stibbe yer aldı.

bedir.jpg

Kapsül, 36 saatten fazla süren bir yolculuğun ardından ISS'ye kenetlendi. Ekip, uzay istasyonundaki 7 astronot tarafından karşılandı. Gezeravcı, ISS'de 14 gün boyunca 13 bilimsel deney gerçekleştirecek. Deneyler TÜBİTAK Uzay, Axiom Space ve NASA ile koordineli şekilde yürütülecek. Gezeravcı, biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda deneyler gerçekleştirecek.

Gezeravcı, zaman zaman ISS'den dünyaya seslenecek ve uzaydaki deneyimlerini aktaracak. Görevin tamamlanmasının ardından astronotlar Dragon kapsülü ile ISS'den ayrılacak. Kapsül, atmosfere girdikten sonra paraşütlerini açarak Orlando açıklarında okyanusa inecek.

Alper Gezeravcı ve beraberindeki diğer üç astronot; kenetlenmenin ardından gerçekleştirilen çalışmaların ardından istasyona ilk adımı attı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.