Hizmet-İş’ten düzenleme talebi: Tam 650 bin işçiyi ilgilendiriyor

Hizmet-İş’ten düzenleme talebi: Tam 650 bin işçiyi ilgilendiriyor

Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan sendikanın kuruluş gününde basın ile bir araya gelerek gündemdeki konuları değerlendirdi. Aslan, "Yaklaşık 650 bin işçiyi ilgilendiren belediyelerle alakalı yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Aslan sendikanın kuruluş gününde basın mensuplarını ağırladı. Aslan düzenlediği toplantıda işçi ve iş dünyasını ilgilendiren konularda değerlendirmelerde bulundu. Aslan, tam 650 bin işçiyi kapsayan mevzuat değişikliğinin yapılarak yasal düzenlemelerin gerçekleşmesini talep etti.

KANUN ÇOK AÇIK

Hizmet İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, "Kamu çerçeve protokolünün özellikle belediye çalışanları için uygulanması talebini gündeme getirdik. Kanun çok açık. Uygulanmamasının hiçbir hukuki gerekçesi yok. Hükümetimizi bu konuda ikna edemedik. Sayın Vedat Bilgin göreve devam etseydi protokol imzalayacaktık. Hazırlık yapılmıştı. Disk ve Türk-iş bizimle aynı istikamette bir çaba göstermedi. Hak-iş yalnız kaldı" ifadelerini kullandı.

hizmet.jpg

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Aslan," Biz bir toplu sözleşme yapmıyoruz. Toplu sözleşmeleri sendikalar yapıyor. Vedat Bilgin ile 6772 sayısı Kanun hükümlerinin, belediye şirketlerinden çalışan işçiler için uygulanması için mutabakat metni imzaladık. Bu, 650 bin işçiyi ilgilendiriyor. Mevcut Bakan Işıkhan ile de bu konuyu konuştuk. Protokol hükümlerini hatırlattık” dedi.

Kaynak:Faruk Gökyurt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.