Şule Erciyas

Şule Erciyas

Hurafe ve batıl inançlardan sakınmalıyız 

Hurafe ve batıl inançlardan sakınmalıyız 

Yüce Dinimizin emirlerinden birisi olan hurafe ve büyücülük gibi hiçbir etkisi olmayan, insanlara fayda vermeyen Allah’ın yasaklarındadır. Sözlükte dini bilgiler ve kaideler arasına karışmış yanlış, batıl inanç olarak geçen hurafe hiçbir mantıkı ve temeli olmayan, akla ve gerçeğe aykırı düşen din adına ileri sürülüp benimsenen batıl inanç ve davranışları ifade etmektedir.  

Gerçek hayatta ilişkisi bulunmayan inanç ve uygulamalar, iyilik ve kötülük getirebileceğine inanılan kuvvetler için kullanılır. Genellikle sihir, büyü ve bunlarla alakalı inançlar da hurafe terimi ile ifade eder. Bizler bu gibi olmadık şeylere inanmamalıyız.

Bugünümüze baktığımız da halen insanların bu gibi şeylere inanmaları yüce Dinimiz İslam’ı en iyi şekilde anlamamalarından kaynaklanmaktadır. Eğer ki Yüce Dinimiz İslam ve Peygamber Efendimiz (S.A.V) öğrettiklerine uymamız gerekmektedir. Peygamber Efendimiz (S.A.V) insanlara dünyada huzur ve mutluluğun kapılarını, doğruyu, yanlışı bizler Yüce Kitabımız Kuranı Kerim ve Peygamber Efendimiz (S.A.V) bizlere en güzel örnek olmuştur.

Kuranı Kerimde “İşte bu benim dosdoğru yolum. Artık ona uyun, başka yollara uymayın. Yoksa o yollar sizi parça parça edip onun yolundan ayırır. İşte size bunları Allah sakınasınız diye emretti.” (Enam Suresi 6/153),
Müminler bilmelidir ki insanlar Allah’ın emrettiği Peygamberimizin yapmadığı uygulamaları bizler de yapmamalıyız. Örneğimizi Peygamber Efendimizden almalıyız. Peygamberimiz ahir zaman gelip de ümmetimin bozulduğu zaman da sünnetine sarılana şehid sevabı verilecektir, buyurmuştur. 

Bizler iyi bilmeliyiz öğrenmeliyiz ve okumalıyız. Hurafe ve batıl inançlara uymayacağız, en güzel anlatanın Kuranı Kerim olduğunu bilmeliyiz. Biliniz ki sözün doğrusu Allah’ın kitabı yolun hayırlısı da Peygamber Efendimizin yoludur ve işlerin en kötüsü de sonradan ortaya çıkan biat sapıklık insanı ateşe sürükler buyurarak bizi bunlardan sakındırmıştır. 

Bizler Allah’ın ipine sımsıkı sarılalım sonradan icat olan şeylere inanmayalım. Kalbimizi kötülüklerden temizleyelim. Allah’ın razı olduğu kullardan olalım. Bu dünyada ve ahirette temiz ve imanlı kalabilmek dileği ile Selam ve Dua ile.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR