Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

İdlib’de İnsanlık Ağlıyor

İdlib’de İnsanlık Ağlıyor

Suriye'nin bir türlü dinmeyen acısı ve mazlumların sadece televizyon ve gazetelerden gördüğümüz acılarını yaşıyoruz. Allah'ım dayanma gücü versin. Yardım kolileri sayesinde destek olabileceksek ne mutlu bize.
Zaten kişilerin yapacağı yardım sayesinde mazluma yardım edebilir ve bir nebzede olsa yaşama sevinçlerine ortak olabiliriz. İdlib’de Esed rejiminin kimyasal silahlarının henüz bebek denecek kadar ufak bedenlere zalimce kullanıldığını görebiliyoruz ve bu hiçbir insanlığın kitabına yakışacak cinsten değil.

Bunları görüp, hâla kendine göre yaşayacak varsa insanlığından şüphe ederim. 'Bir zulmü engelleyemiyorsanız, onu duyurun' ifadelerini kullanmaktan bile acizseniz kusura bakmayın İdlib’de ağlayan insanlık sizlere ağlıyor demektir.
Gözle görülür çaresizlikleri sadece televizyon ve sosyal medya ortamından gördüğümüzde bile içimizin acıdığını ne yapabileceğimiz düşünmüyor değiliz. Bu zulme direnemeyerek ölüm ile pençeleşen evlatlar, çaresiz baba ve annelerin göz yaşları tüm zalimlerim üzerine olsun inşallah.

Kimyasal silahlara karşı korunma sağlayacak malzemeler yardımları için faaliyet gösteren dernek ve devlet kurumlarına başvuru yaparak zalimlerin zulmünü engellemek ve mazlum kardeşlerimiz için destek çıkabilirsiniz.
Bir çok insan Suriyeli insanları kötülese bile Türkiye'nin her yeri Suriyeli oldu dese bile 'biz insanız' diyebilecek kadar cesaret gösterebilir. Bunu yapabilir ve Çanakkale cephesinde silah tutan Halepli, El bablı genç askerleri unutarak yaşamak dökülen kanlara haksızlıktır.

Yüreğinizi vicdanınıza koyun, zalimlerin zulmüne dur demek için "DUA" edin inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR