İlber Ortaylı'dan üniversite uyarısı: Bu bir alarmdır

İlber Ortaylı'dan üniversite uyarısı: Bu bir alarmdır

Prof. Dr. İlber Ortaylı, üniversiteyi bırakan öğrenci sayısına dikkat çekerek uyarıda bulundu. "Bu bir alarmdır" diyen Ortaylı, "Üniversiteyi başaracak öğrenciyi üniversiteye almamız lazım" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, 2018-2022 yılları arasında 1 milyon 967 bin üniversite öğrencisinin okulu bırakmasını değerlendirdi. Ortaylı, yazısında "Üniversiteyi başaracak öğrenciyi üniversiteye almamız lazım" ifadelerini kullandı.

Ortaylı, “Burada bütün kusur YÖK’ün kontenjanları artırıp talebelerin eğitim hayatını zorlaştıracak bir sorumsuzlukla haddi aşan bir kapasiteyi yüklemesidir” dedi. Ortaylı “İkinci sorumluluk" olarak geçim sıkıntısına dikkati çekti.

"BU BİR ALARMDIR"

İlber Ortaylı şunları kaydetti:

“Burada bütün kusur dediğim gibi YÖK’ün kontenjanları artırıp talebelerin eğitim hayatını zorlaştıracak bir sorumsuzlukla haddi aşan bir kapasiteyi yüklemesidir. İkinci sorumluluk tabii ki YÖK’ü aşar; ne yazık ki özel üniversitede okuyan gencin malî imkânı bu üniversite öğrencilerinde bulunmuyor. Hayatın zorluğu karşısında ayrılıyor.

Yüksek rekorlar işi beceremeyip hayatı başka yerden kazanmayı deneyen öğrencilerden çok barınacak yeri ve yiyecek ekmeği kalmayanlardadır. Bu bir alarmdır. Yoksa eğitimin kalitesizliği karşısında sukût-u hayale uğramak ciddi sebep olmakla birlikte bu daldaki rekor bu zikredilen üniversitelere ait olamaz.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.