İlk anketler açıklandı: Etimesgut'ta Enver Demirel mi? Erdal Beşikçioğlu mu?

İlk anketler açıklandı: Etimesgut'ta Enver Demirel mi? Erdal Beşikçioğlu mu?

31 Mart seçimlerine yönelik adayların netleşmeye başlamasının ardından ilk anketler açıklanıyor. Cumhur İttifakı'nın Enver Demirel'i, CHP'nin oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nu aday gösterdiği Etimesgut'tan ilk sonuçlar geldi. İşte anketten çıkan sonuç...

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimler için geri sayım başladı. Yaklaşık 2 aylık sürenin kaldığı seçimler için adaylar açıklanmaya devam ediyor. Ankara'da AK Parti Turgut Altınok'u, CHP Mansur Yavaş'ı aday gösterdi. İlçe adaylarının da büyük bir çoğunluğu netleşti. Sürece damgasını vuran ilçelerin başında Etimesgut geliyor.

ETİMESGUT'TA DEMİREL VE BEŞİKÇİOĞLU YARIŞACAK

AK Parti, Etimesgut'ta MHP'nin adayı Enver Demirel'i destekleyecek. CHP ise oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nu aday gösterdi. Demirel ile Beşikçioğlu arasında geçecek seçim yarışının sonucu şimdiden merak ediliyor. İki isme yönelik araştırma şirketleri tarafından yapılan ilk anketler açıklanmaya başladı. TGRT Haber canlı yayınında konuşan Fatih Atik, Enver Demirel ve Erdal Beşikçioğlu'nun oy oranlarını açıkladı.

enver.jpg

İLK ANKETTEN ÇIKAN SONUÇ

Fatih Atik, canlı yayındaki açıklamasında "Etimesgut'ta son ankete göre CHP adayına yüzde 35, AK Parti adayına yüzde 29,9, MHP adayına ise yüzde 10,5 oy görünüyor (AK Parti + MHP: Yüzde 40,4). İYİ Parti'de ciddi bir düşüş var" ifadelerini kullandı.

"İNANDIRICI BULMUYORUM"

Atik'in anket sonuçlarını açıklamasının ardından konuşan Gazeteci Cem Küçük, anketleri inandırıcı bulmadığını söyledi. Küçük, "5,5 puan oy Mansur Yavaş'a gitmiş. MHP'nin Etimesgut'ta oy kaybettiğini düşünmüyorum. Anketleri inandırıcı bulmuyorum. Etimesgut'ta MHP çok etkilidir yani" dedi.

AREA ANKETİNDE BEŞİKÇİOĞLU ÖNDE

AREA Araştırma'nın Etimesgut anketinde ise Erdal Beşikçioğlu önde çıktı. Erdal Beşikçioğlu'nun oy oranı yüzde 38.7 olurken, Enver Demirel’e oy vereceğini söyleyen seçmenlerin oranı yüzde 36.9 olarak çıktı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde MHP yüzde 40.6 ile birinci parti olmuş, CHP ise yüzde 37.5’lik oy almıştı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.