İlksayfa ekibi havalandırma penceresine sıkışan kuşu kurtardı

İlksayfa ekibi havalandırma penceresine sıkışan kuşu kurtardı

Gazetemizin havalandırma penceresine sıkışan kuş, Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi’nde tedavi edilerek doğal yaşam alanına bırakılacak.

Gazetemizin havalandırma penceresine sıkışan kuşa ilk yardım, İlk Sayfa ekibi tarafından yapıldı. Yaraları olan ve çamur içerisine batan kuşu temizleyen İlk Sayfa ekibi daha sonra Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezine götürerek tedavi altına alınmasını sağladı. Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezinde tedavi altına alınan yaralı kuş, tedavi ve bakım süreci bitip sağlığına kavuştuğunda doğal yaşam alanına bırakılacak. 24 saat aktif çalışan bu merkezde toplum sağlığını koruma adına sokak hayvanlarına kuduz aşısı yapılıyor ve sokakta yaşayan hasta ve yaralı hayvanlar tedavi ediliyor.

kus.jpg

İLK MÜDAHALE İLK SAYFA’DAN

Çıkardığı sesten gazetemizin havalandırma penceresine sıkıştığı tespit edilen kuşa ilk müdahale, ofisimizin “ablası” Yeter Göktaş tarafından yapıldı. Göktaş tarafından temizlenen ve bakımı yapılan kuş daha sonra ekip arkadaşlarımız tarafından tedavi edilmek üzere Ankara Büyükşehir Belediyesine ait Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezine götürüldü. Bu merkezde tedavi altına alınan yaralı kuş, tedavisi tamamlandığında doğal yaşam alanına bırakılacak.

foto.jpg

SOKAK HAYVANLARINA TEDAVİ

Ankara Büyükşehir Belediyesine ait Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezinde vatandaşlar tarafından getirilen sokak hayvanlarının tedavileri yapılıyor. Kısırlaştırma işlemi randevu ile yapılırken yaralı veya hasta olan sokak hayvanlarının tüm tedavi işlemleri anlık olarak uygulanıyor. Tedavisi yapılan hayvanlar isteğe göre getiren vatandaşa teslim edilebiliyor. Bunun dışında belediye ekiplerince doğal yaşam alanlarına bırakılabilirken, doğada yaşayamayacak olan hayvanlar ise koruma altına alınıyor.

kurtulus.jpg

24 SAAT AKTİF

Başkent 153 hattı aracılığıyla bildirilen kedi ve köpek gibi yaralı sokak hayvanları olay yerinden alınarak Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezine getirilip tedavi ediliyor. Sokak hayvanlarına 24 saat hizmet veren Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezinde, sokakta yaşayan kedi ve köpeklere toplum sağlığını korumak adına kuduz aşısı yapılıyor. Röntgen hizmetinin de bulunduğu bu merkezde yaralı ve hasta hayvanlara 24 saat acil müdahale hizmeti veriliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.