İnekten insana kuş gribi geçti: Sağlık sektörü alarmda

İnekten insana kuş gribi geçti: Sağlık sektörü alarmda

ABD'nin Teksas eyaletinde ineklerde tespit edilen kuş gribinin bir insana bulaştığı tespit edildi. Yetkililer vakanın türünün tek örneği olduğunu belirtse de sağlık sektörünün alarma geçtiği kaydedildi.

ABD'nin Teksas eyaletinde ineklerde tespit edilen kuş gribinin bir insana bulaştığı tespit edildi. Yetkililer vakanın türünün tek örneği olduğunu belirtse de sağlık sektörünün alarma geçtiği kaydedildi. Teksas Eyalet Sağlık Hizmetleri Bakanlığı bir kişide kuş gribi tespit edildiğini duyurdu. Hastanın önceki günlerde kuş gribi tespit edilen ineklerle temas ettikten sonra hastalandığı açıklandı.

1-004.jpg

ENFEKSİYON RİSKİ YÜKSEK

Bakanlık konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hastanın birincil semptomu konjonktivitti. Bu ABD’de bir kişide tanımlanan ikinci kuş gribi vakası ve Teksas Hayvan Sağlığı Komisyonu tarafından duyurulan süt ineklerinde yakın zamanda tespit edilen kuş gribi ile ilişkili olduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kuş gribi virüslerinin nadiren insandan insana bulaştığı belirtilirken, genel halka yönelik riskin düşük olduğu ancak etkilenen hayvanlarla temas edenlerde enfeksiyon riskinin daha yüksek olduğu ifade ediliyor.

2.jpg

BULAŞ RİSKİ DÜŞÜK

Öte yandan Teksas ve Kansas eyaletlerinde geçtiğimiz hafta ineklerde kuş gribi tespit edilmişti. Bu vakaların ardından yapılan açıklamada insanlara bulaşma riskinin düşük olduğu açıklanmıştı.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, ülkede kuş gribi virüsüne bağlı insan enfeksiyonlarının nadir olduğunu belirtirken durumu yakından takip ettiklerini ve halkı bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.