Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

İnsanlığı kaybetmek

İnsanlığı kaybetmek

Yaşadığımız Dünya içerisinde yüzlerce insan tanıyoruz elbette. Birkaç insan dışından diğer insanların hayatımız içerisinde pek fazla bir yer edinememesi bile bazen aklımızı kurcalamıyor değil. Bunun haricinde kendi hayatımızda bulunan insanlara nasıl ve hangi konumda desteklerde bulunabiliyoruz bu önemli elbette.
Önemli olan insanlık derken insanlığı kaybetmek daha çok can acıtıyor. Her sabah düzenli olarak kullandığımız toplu taşıma araçlarında bile göze çarpan insanlığın bu denli can acıtıyor olması durumun analizine netlik kazandırıyor nitekim.
Televizyonlardan izlediğimiz yalancı diziler ve hayal dünyası karışımı fragmanlarının gerçekleri önümüze sermediği gerçeği bizleri karşılıyor. Birbirine yardımlaşmaktan uzak insanların içerisinde farklılığımız göstermediğimiz sürece insanlığımıza zarar geleceğini bilmeliyiz.
İlkokuldan tutunda lise ve üniversite masalarında anlatılmayan ve üzerine pek düşülmemiş insanlar ve insanlık konumlarının yıllar sonra aklımızı kurcalamasına izin vermemeliyiz. Anlatmalı ve gerekirse insanlığımız için en iyisi, en güzeli olabilir diyerek bu yolda adım atmalıyız.
Buna sebep olarak aile kurduğumuz zaman diğer insanlar için en hayırlısının insanlık olduğunu ve yardımlaşmanın öneminin büyüklüğünden bahsedilmesi gerektiğini unutmamalıyız. İnsanlığımızı kaybettiğimiz bir insan hayatı zorluğunun ne denli yaşanabilir olduğunu sorgulayarak bu yolda uzun adımlar atmalıyız.
Diğer yandan insanlık ve insanlar hakkında birkaç yazımı daha yine sizlere sunmuştum. Gelen geri dönüşler ve olumlu olumsuz tepkilerin neticesinde yeniden bu konuyu kaleme alarak sizlere sunuyorum.
Unutmayın insanlar içerisinde yaşadığımız Dünya'nın insanlığımız için en hayırlısı olmasında fayda var. Bütün güzellikler bizimle olsun... 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR