Instagram duyurdu! Türkiye'de yarından itibaren erişilemeyecek

Instagram duyurdu! Türkiye'de yarından itibaren erişilemeyecek

Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı olan Instagram sosyal medya kullanıcıları için önemli bir duyuruda bulundu. Şirketten yapılan açıklamada, yarından itibaren o uygulamanın Türkiye'de kapatılacağını belirtildi.

Sosyal medya platformları hayatımızın merkezine yerleşmiş durumda. Her an paylaşıyor, iletişim kuruyor, beğenileri topluyor ve içerik üretip, üretilen içerikleri takip ediyoruz.

Zamanla artan sanal platformların birisinden kötü haber geldi. Konuyla ilgili açıklama Instagram tarafından yapıldı.

Söz konusu açıklamada, yarından itibaren o uygulamanın Türkiye'de kapatılacağını belirtildi.

Instagram’dan yapılan açıklamaya göre, Threads yarın yani 29 Nisan itibarıyla Türkiye’de kullanıma kapatılıyor.

Bu konuda firmadan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Rekabet Kurumunun (RK) kararına göre Threads, 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye’deki kişiler tarafından kullanılamayacak. Bu; Türkiye’deki kişilerin Threads uygulamasını indiremeyeceği, Threads’e threads.net adresinden erişemeyeceği, Threads profili oluşturamayacağı veya mevcut Threads profillerini kullanamayacağı anlamına gelmektedir. Bir Threads profili oluşturduysanız ve Türkiye’deyseniz profiliniz dondurulacak ancak silinmeyecektir. Profiliniz dondurulduğunda profiliniz ve profilinizdeki içerikler (örneğin gönderiler, diğer gönderilerle olan etkileşimleriniz) size ve platformdaki diğer kişilere gösterilmeyecektir. Şimdilik profilinizi yeniden etkinleştiremeyeceksiniz. Bu durumun Instagram hesabınızı ve hesabınızın verilerini etkilemeyeceğini unutmayın. Profiliniz dondurulmuş olsa da platform bilgilerinizin bir kopyasını istediğiniz zaman indirebilirsiniz. Platformdaki profilinizi silmeyi de seçebilirsiniz. Not: Birden fazla Threads profili oluşturduysanız ek profillerinizi yönetmek için threads.net adresine gidin. Platformu yakın zamanda Türkiye’ye geri getirmek için çalışıyoruz.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.