Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Isınan günler

Isınan günler

Terör örgütlerinin isteği Suriye’de bir alan oluşturmak. Muhaliflerin kontrol altında tuttuğu İdlib bir buçuk aydır kuşatma altında. Rusya, Suriye’ye saldırıyor, Esad güçleri İdlib’e doğru hareket ediyor. Amerika süper güç olma yerine her zaman olduğu gibi bölgeye tırlar dolusu mühimmat yönlendiriyor. Silah yığını altında yaşayanların hakları hukukları hiçe sayılıyor. Ortalık gerildikçe geriliyor adeta dünyaya meydan okuyor.
Rusya'nın saldırılar devam ederse, Amerika’nın silah verdiği gruplar buna karşılık İdlib’de harekete geçerse, sonuçları Çok vahim ve çok büyük katliam olur. Bu durumda sınır komşusu Türkiye en büyük zarar görecek ülkedir.
Üç buçuk milyon göçmenin gideceği tek ülke Türkiye’dir. Bu durumda Türkiye’nin bunu kaldırması şu an mümkün değildir. Tek çözüm sivillere zarar gelmeyecek şekilde göçün önlenmesidir. ABD, Rusya ve İran bölgede ateşkesi sağlamalıdır. Böylece ülkemizdeki 4 milyon mültecinin yuvalarına dönmesi sağlanacaktır.
Tehditler hiç bitmiyor, doları silah yerine kullanıp dünyayı hizaya getirmek istiyorlar. Ülkeleri başta da ülkemizi dolar ile diz çöktürmek istiyorlar. Her saldırısında olduğu gibi Öze dönüş kendi kendimize yeter şekilde kaynakları kullanabileceğimiz, birlik ve beraberliğimiz ile yeniden yapılanmamıza sebep oluyorlar.
İsrail, Filistin’de Müslümanların huzurunu kaçırıyor, çığlıklar üzerine varlığına emellerini sürdürmeye çalışıyor. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa üzerinden bölgeyi devamlı ısıtıyor. 
Bölgemiz yeniden yapılanma gayreti ile uğraşırken çevremiz Ateş topuna çevrilmek isteniyor. Emperyalistler yeni silahlarını satarken bir diğeri de yok ettiği tarihi medeniyetin yeniden inşa yerine o bölgeyi kendine göre yapılandırmak istiyor. İslam’ın medeniyet ve kültür merkezleri her gün bombalanırken sanatsever geçinenler tarihçi diyenler zulmü alkışlıyor ya da sinsi sinsi susuyor.
Dünyaya huzur ve barış getiren Selçuklu ve Osmanlı bölgeyi yeniden dizayn edilip Müslüman diyarına haç dikmek isteniyor.
Peygamberler diyarı,  buram buram tarih kokan merkezler yok oluyor. Haç, Hilal den İntikam almaya devam etmek istiyor. Ayağa kalkmasını diz çöksün istiyorlar. Her oyunlarını uyguluyorlar. Şunu unutuyorlar ki hepsinin üstünde Allah’ın hesabı var. Yıllardır gözyaşı akan mazlumların duasını 15 Temmuz’da ayağa Kalkan dirilen bir millet var. Onu anbean izleyen İslam ve Türk dünyası var. Karanlığın en yoğun olduğu zaman sabaha en yakın andır.
Sabah yaklaşırken yeniden tarih yazılırken içimizdeki beyinsizleri Sen ıslah et Allah’ım. Yerli ürünlerde bile dolar saldırısını bahane edip daha fedakarlık yapacağına fırsat düşkünü ve stokçuluk yapanları tarih affetmeyecektir.
Allah’ım İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak etme.
Bu tekerlek tümsekte kalmasın.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR