İslam Halilov'un kahramanlığına "Liyakat Madalyası"

İslam Halilov'un kahramanlığına "Liyakat Madalyası"

Moskova saldırısında 100'den fazla kişiyi kurtaran İslam Halilov'a Liyakat Madalyası verilecek. Peki İslam Halilov kimdir? İslam Halilov kaç yaşında, nereli? Konuya ilişkin detaylar haberde.

Rusya'nın başkenti Moskova'da 137 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında en az 100 kişiyi kurtardığı bilinen İslam Halilov'un hayatı merak konusu oldu.

Halilov, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İçgüdüleriyle hareket ettim. Bir anda izdiham yaşandı. Herkes şoke olmuştu. Kimse nereye gideceğini bilmiyordu. Ben de vestiyer bölümünden çıkarak 'Sergi alanına koşun! Herkes sergi alanına gitsin!' diye bağırmaya başladım. Herkese yardım ettim" diye konuştu.

Rusya Müslümanları Merkezi Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, cesur davranışından ve sorumluluk almasından dolayı kendisini tebrik ederek, Halilov'a 29 Mart'ta "Liyakat Madalyası" verileceğini açıkladı.

Peki, İslam Halilov kimdir? İslam Halilov kaç yaşında, nereli?

İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

İSLAM HALİLOV KİMDİR?

Crocus City Hall adlı konser salonunda meydana gelen terör saldırısında 100 kişiyi kurtardığı bilinen İslam Halilov, aslen Kırgız asıllı. Halilov, 15 yaşında ve yarı zamanlı olarak çalışan bir öğrenci.

22 Mart'ta yaşanan saldırıda Rusya Soruşturma Komitesi'nin paylaştığı son bilgilere göre 137 kişi öldürüldü, 180 kişi yaralandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.