İslam Memiş ''Bu hafta önemli'' diyerek yatırımcıları uyardı!

İslam Memiş ''Bu hafta önemli'' diyerek yatırımcıları uyardı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ''Bu hafta piyasalarda hem gergin hem de önemli. Oldukça kritik bir hafta'' diyerek yatırımcıları uyardı. Bu hafta hangi gelişmeler hangi fiyatları etkileyebilir? Detaylar haberimizde...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Bu hafta hem gergin hem de önemli veri akışları var. Para piyasaları açısından kritik bir hafta. Jeopolitik risklerde artış olunca ister istemez para piyasalarına yansıyor" diyen İslam Memiş, şöyle devam etti:

dolar.jpg

FED ÖNCESİ DOLAR TAHMİNİ

İslam Memiş, dolar hakkında şunları söyledi "Dolar kuru yüzde 0.81'lik değer artışı var. Kaldığı yerden yoluna devam ediyor. 30 lira üzerinde yine. Bu tarafta yine 30.40 seviyesiyle alakalı ocak ayında direnç vardı. Bunu test etti, tekrar buralarda gezinmeye devam ediyor. Dolar tarafında yükseliş bekliyorum. Çarşamba akşamı Fed'in faiz kararı var. Fed'in faiz kararı dolar üzerinde, dünyadaki değeri üzerinde bir etkisini bize gösterecek. 104 dolar üzerinde bir atak bekliyorum. Bu hafta bütün dünyada doların güçlü olduğunu görebiliriz. Fed'in faiz kararı çarşamba akşamı, cuma günü de ABD'de tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Fed'in pas geçme olasılığı da var. Ancak 25 baz puan artırım isteği de var. Bunu mart ayına öteleyebilir. Ben ocak ayında pas olasılığını güçlü görüyorum. 2024 ikinci yarısında indirim sürecini de bekliyorum.

Haftayı ikiye bölmek lazım. Çarşambaya kadar olan ve çarşambadan sonraki süreç. Fed öncesi ve sonrası fiyatlar değişken olacaktır. Fed'in faiz kararından sonra 1.10'u hedef alan yükseliş trendi karşımızda olacak. Bu gerileme kimin işine yarayacak. Elinde dolar olanların, euro'ya ihtiyacı olanların işine yarayacak."

gram.jpg

GRAM ALTIN UYARISI

İslam Memiş, "gram altında yılın son alım fırsatı" dediği uyarısında ise şunları söyledi...

Gram altın için önümüzdeki iki günün yılın önemli fırsatları olabileceğini söyleyen İslam Memiş:

Gram altın TL serbest piyasalarda 2040-2050 lira. Fed'e kadar olan süreçte 2040-2070'i takip ediyorum. Bu hafta düğün yapacaklar, altın almayı düşünenler, altın borcu olanlar bu haftayı kaçırmamalı. Yılın son alım fırsatları olarak bunu değerlendirebiliriz. Dalgalı bir seyir göreceğiz ama daha sonra 2090, 2150, 2500, 2700 ve yıl son çeyreğinde 3000 lirayı beklemeyi sürdüreceğiz. Parası hazır, altın almak için fırsat kollayanlar buyurun. İki günlük bir süreciniz var, bu iki günlük süreçte bunu fırsata çevrilmeli. 2024 yılında altın, altın çağını yaşayacak. Hem ons hem gram bazında."

Kaynak:Haber Merkezi

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.