İslam’da barış ne demek? İslam’ın barışa verdiği önem nedir?

İslam’da barış ne demek? İslam’ın barışa verdiği önem nedir?

Allah resulü son semavi dinin yani İslam’ın peygamberiydi. Selam kökünden türeyen bir kelime olan İslam, çeşitli anlamlara gelmektedir. Peki, İslam’da barış ne demek? İslam’ın barışa verdiği önem nedir? İşte detaylar:

İslam; boyun eğmek, itaat etmek, barış ve emniyet gibi anlamlara gelmektedir. Böylece barış, güven, emniyet, huzur ve mutluluk kelimelerinden oluşan temeller üzerine inşa edilen İslam; kargaşa, çatışma, terör ve savaş ortamı yerine huzur, mutluluk, karşılıklı saygı ve güven ortamını temin etmeyi amaçlamaktadır. Kuran’da selam, sulh ve ahid kavramları ile insanlığın dikkatini barışa çeken yüce Allah'ın isimlerinden birisi de esselamdır. Peki, İslam’da barış ne demek? İslam’ın barışa verdiği önem nedir? Tüm detaylar haberimizde:

kabe-2jpg.jpg

İSLAM’DA BARIŞ VE ESENLİĞİN ÖNEMİ

Allah, barış ve esenlik kaynağıdır. “Bilesiniz ki kim Allah'ın ve Resulünün güvencesi altında bulunan anlaşmalı bir kimseyi öldürürse Allah'a verdiği sözü bozmuş olur ve cennetin kokusunu dahi alamaz” buyrulmuştur. İnananlara barış içinde bir hayatı hedef olarak gösteren İslam, barış içinde yaşamak ve bütün insanlığın hayrına olacak faaliyetlerde iş birliği yapmak için insanların aynı inanca sahip olmalarına da şart koşmaz.

kabe-3jpg.jpg

Bu konuda önemli olan karşılıklı olarak barışa taraf olunması, insanların hak ve özgürlüklerine saygı gösterilmesi, inlerine ve yurtlarına tecavüz edilmemesidir. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de “Allah sizi din konusunda sizinle savaşmamış, sizi yurtlarınızdan da çıkarmamış kimselere iyilik etmekten, onlara adil davranmaktan men etmez. Çünkü Allah adaletli olanları sever” buyrulmaktadır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.