İsrail çalışan hastane bırakmadı: Gazze’de Hepatit A vakaları fırladı

İsrail çalışan hastane bırakmadı: Gazze’de Hepatit A vakaları fırladı

Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinli aileler İsrail'in son altı aydır süren saldırıları ve yaşam koşullarındaki zorluklar nedeniyle hepatit A hastalığıyla mücadele ediyor.

Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinli aileler, İsrail'in son altı aydır süren saldırıları ve yaşam koşullarındaki zorluklar nedeniyle hepatit A hastalığıyla mücadele ediyor. Özellikle çocuklar arasında yayılan hepatit vakaları, bölgedeki hijyen eksikliği ve savaş koşullarının etkisiyle artış gösteriyor.

Gazze'de yaşayan Filistinli baba Ahmed ed-Daramlı, 11 yaşındaki oğlu Kerem'in hepatit A hastalığına yakalandığını belirtti. Savaş şartlarında gerekli tedavi ve bakım olmadığı için endişe artıyor. Hijyen imkanlarının yetersizliği ve temiz suya erişimdeki zorluklar, sığınma merkezlerindeki aşırı kalabalık ve İsrail ordusunun uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle hastalığın yayılma riski artıyor.

2-001.jpg

BÖLGEDE RİSK ARTIYOR

Gazze'deki çocuk hastalıkları uzmanı İman Ebu Celhum İsrail saldırılarının ve yaşanan insanlık dışı koşulların, bölgedeki sağlık sorunlarını artırdığını belirtiyor. Temel ihtiyaçların karşılanamaması ve hijyen eksikliği hepatit A'nın yayılmasında önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı kalabalık barınma merkezlerinde 700 binden fazla bulaşıcı hastalık ve 8 binden fazla hepatit A vakasının tespit edildiği bildirilmişti. İsrail'in sağlık kuruluşlarını hedef alması ve birçok hastane ile sağlık merkezini kullanılamaz hale getirmesi sağlık sisteminin çökmesine neden oldu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.