İstanbul'daki 3 ülkenin başkonsoloslukları geçici olarak kapandı

İstanbul'daki 3 ülkenin başkonsoloslukları geçici olarak kapandı

İstanbul’daki Birleşik Krallık, Hollanda ve Almanya başkonsoloslukları güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapandı.

Birleşik Krallık ve Hollanda’nın ardından Almanya da, İstanbul’daki Başkonsolosluğu’nu kapattı. Almanya Başkonsolosluğu’nun sosyal medyadan yaptığı açıklamada, konsolosluğun güvenlik gerekçesiyle 1 Şubat için kapalı kalacağı, vize ve pasaport işlemlerinin ise iptal edildiği aktarıldı.

HOLLANDA VE BİRLEŞİK KRALLIK AÇIKLAMA YAPTI

Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde İsveç, Danimarka ve Hollanda’daki Kur’an-ı Kerim yakma olayları hatırlatılıp, “Batı karşıtı duyguların uyanabileceği ve protestoların olabileceği” belirtildi. Açıklamada İstanbul başta olmak üzere Batılı hedeflere, diplomatik temsilciliklere ve ibadethanelere saldırı tehdidinin arttığı ifade edilerek, “Bu tehdit göz önünde bulundurularak İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu, 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçici olarak halka kapatılacaktır. Başkonsolosluğun (konsolosluk) hizmetleri şu anda fiziki olarak sağlanmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

1111-005.jpg

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında ise şunlar yazıldı:

“Şu anda, İstanbul’da Batılıların uğrak yeri olan kiliseler, sinagoglar, büyükelçilikler/konsolosluklar ve diğer yerlere yönelik artan bir terör saldırısı tehdidi bulunmaktadır. Britanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu şu anda tedbir amaçlı ziyarete açık değil. Türk yetkililer araştırıyor. Dikkatli davranmalı ve yerel güvenlik yetkililerinin tavsiyelerine uymalı, basında çıkan haberleri takip etmeli ve bu seyahat tavsiyelerini takip etmelisiniz.”

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.