İşte Türkiye’nin en kalabalık mitingleri

İşte Türkiye’nin en kalabalık mitingleri

Büyük Ankara Mitingi’ne hazırlanan AK Parti’nin başkent mitingi öncesi akıllara daha önce gerçekleşmiş kalabalık mitingler geldi. 2016 yılında Yenikapı’da gerçekleşen miting ise Türkiye’nin en kalabalık mitingi olarak tarihe geçti.

Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından düzenlenen Büyük Ankara Mitingi öncesi akıllara Türkiye’nin en kalabalık mitingleri geldi. Yenikapı Mitingi, 15 Temmuz darbe girişimi karşıtı olarak Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin katılımı ile gerçekleşti. Türkiye’nin en kalabalık mitingi olarak tarihe geçen miting sırasında 15 bin polisin görev yaptığı belirtilmektedir.

Yenikapı'nın ardından gelen diğer mitingler ise şu şekilde:

1-001.jpg

YENİKAPI MİTİNGİ

7 Ağustos 2016’da İstanbul Yenikapı’da düzenlenen miting Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin katılımı ile 15 Temmuz darbe girişimi karşıtı yapılan mitingdir. Diğer adı Şehitler ve Demokrasi Mitingi olan mitinge dönemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman konuşma yapmıştır.

Yaklaşık 5 milyon vatandaşın rekor katılımı ile gerçekleştirilen dev mitinge ulaşım için 7000'in üzerinde otobüs, 200'ün üzerinde tekne ve on vapur ücretsiz hizmet vermiştir. Miting sırasında 15 bin polisin görev yaptığı belirtilmektedir. Miting, seksen ilde kurulan dev ekranlardan canlı olarak yayınlanmıştır.

2.jpg

İZMİR MİTİNGİ

Dönemin Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin İzmir mitingine polis kayıtlarına göre 2 buçuk milyon kişinin katıldığı belirtiliyor. Sosyal medyada canlı yayınlanan dev miting, toplamda 2 milyon kişi tarafından seyredildi.

3.jpg

13 MAYIS MİTİNGİ

13 Mayıs 2007 tarihinde İzmir'in Gündoğdu Meydanında gerçekleştirilen mitingde, emniyetin açıklamasına göre 600 bin, miting düzenleme komitesine göre ise 2.5 milyon kişi katılmıştır.

Mitinge; Cumhuriyet Halk Partisi lideri Deniz Baykal, Demokratik Sol Parti lideri Zeki Sezer ve Sosyal Demokrat Halk Partisi lideri Murat Karayalçın da katılmıştır. Güvenliği sağlamak için miting alanında 5.000 güvenlik görevlisi bulunmuştur.

4.jpg

14 NİSAN CUMHURİYET MİTİNGİ

14 Nisan Cumhuriyet Mitingi, Cumhuriyet tarihinin en kalabalık mitinglerinden birisi olarak kayıtlara geçmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü mitinge toplam 583 bin kişinin katıldığını açıklamıştır. TSK tarafından Anıtkabir'i ziyaret edenlerin 370 bin kişi olduğunun belirtilmiştir.

5.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.