İzmir'de bir koy: Masmavi denizi ile harika bir yüzme deneyimi sunuyor

İzmir'de bir koy: Masmavi denizi ile harika bir yüzme deneyimi sunuyor

Kleopatra Koyu tertemiz denizi ve masmavi suyu ile ziyaretçilerine muhteşem bir yüzme deneyimi sunuyor. Peki Kleopatra Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

İzmir, deniz turizmi anlamında Türkiye'nin en gelişmiş şehirlerinin başında geliyor. İzmir'de yüzlerce güzel plaj ve koy bulunuyor. Bunlardan biri de Kleopatra Koyu. Kleopatra Koyu tertemiz denizi ve masmavi suyu ile ziyaretçilerine muhteşem bir yüzme deneyimi sunuyor. Peki Kleopatra Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

haber1-006.jpg

ÇEŞME KLEOPATRA KOYU

Kleopatra Koyu, Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi sınırları içerisinde yer alıyor. Yemyeşil ağaçlar arasında gizlenen bu koy, tertemiz denizi ve eşsiz atmosferi ile tatilcilerin harika anlar yaşamasına olanak sağlıyor. Güvercinlik Koyu olarak da adlandırılan Kleopatra Plajı; kumsalı, plaj voleybolu sahası, görkemli kayalıkları, temiz havası, koruma altındaki kum zambakları ve masmavi serin denizi ile İzmir‘in gidip görülmeye değer en sakin plajları arasında yer alıyor

İnce taneli kumlardan oluşan kumsalı ile Kleopatra Koyu, berrak denizi ile harika bir yüzme imkanı sunuyor. Sakin olması sebebiyle Çeşme’nin diğer plajlarından ayrılan Kleopatra Koyu, kafa dinlemek isteyen tatilcilerin ilk tercihi oluyor.

haber2-004.jpg

KLEOPATRA KOYU GİRİŞ ÜCRETİ

Çeşme'deki sayılı ücretsiz plajlardan biri olan Kleopatra Koyu’na herhangi bir ücret ödemeden giriş yapabilirsiniz.

haber3-003.jpg

KLEOPATRA KOYU’NA NASIL GİDİLİR?

Kleopatra Koyu’na Alaçatı Port istikametini takip edip Ovacık yönünde ilerleyerek ulaşabilirsiniz. Yazlık sitenin içerisinde konumlanan ve ana yoldan görünmesi pek mümkün olmayan gizli bir koy olan Kleopatra Plajı’na ulaşım için iki farklı alternatif bulunur. Koya Özpamir Sitesi üzerinden veya Ser-Tur Tatil Sitesi üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Koya ulaşmak için Ser-Tur sitesi yönünü tercih edecekseniz; Deliklikoy yönünden geldiğinizde Özpamir Sitesini geçerek Ser-Tur Sitesi’ne ulaşabilirsiniz. Site içerisinden geçerek denize doğru yokuş aşağı indiğiniz zaman koyun yakınına kadar ulaşabilirsiniz. Koyun hemen üzerinde aracınızı park edebileceğiniz bir otopark da bulunuyor.

Özpamir Sitesi yönünden Kleopatra Koyu’na ulaşmak için ise Delikli Koyu geçtikten sonra yaklaşık 3-4 kilometre ilerleyip Özpamir Sitesi tabelası ile karşılaşacaksınız. Site içerisinde bulunan yolu takip ederek koyun üzerinde yer alan otoparka ulaşabilirsiniz.

Kleopatra Koyu'na toplu taşıma ile ulaşım maalesef pek mümkün değildir.

Kleopatra Koyu'na özel aracınızla daha rahat ulaşabilmeniz açısından aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Aşağıdaki haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturduğunuzda yönergeleri takip ederek Kleopatra Koyu'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.