İzmir'de kan donduran olay! Cezası belli oldu

İzmir'de kan donduran olay! Cezası belli oldu

İzmir'de yaşanan dehşet verici olay sonrasında, Seher Genç'in yaşadığı şiddet ve annesi Aysel Genç'in hayatını kaybetmesine neden olan Davut Yiğitsoy'a, İzmir 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde verilen karar büyük yankı uyandırdı.

13 Mart 2023 tarihinde Ali Fuat Cebesoy Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, Seher Genç'in tabancayla yaralanması ve annesi Aysel Genç'in öldürülmesiyle ilgili olarak ağırlaştırılmış müebbet ve 19 yıl hapis cezasına çarptırılan Davut Yiğitsoy'un, mahkeme heyeti tarafından cezalandırılmasına ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Davut Yiğitsoy'un, Seher Genç'e yönelik işlediği 'kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 18 yıl hapis cezası, Aysel Genç'i öldürme eylemi nedeniyle ise 'kadına karşı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. Sanığın ayrıca 'ruhsatsız tabanca bulundurmak veya kullanmak' suçundan 1 yıl hapis ve 600 TL adli para cezasına çarptırıldığı ifade edildi. Mahkeme heyeti, Davut Yiğitsoy'un eziyet ve uyuşturucu madde ticareti yapma suçlarından ise beraatine karar verdi.

"AZ DA OLSA ACIMIZ HAFİFLEDİ"

Duruşmada açıklanan kararın ardından Seher Genç'in avukatı Fırat Ay, "Verilen karar ile bir nebze olsun acımız hafifledi. Kadına karşı işlenen öldürme suçu ve öldürmeye teşebbüs suçu cezasız kalmadı. Yerel mahkemece verilen karar doğru bir karar. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması temennisinde bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Olay, 13 Mart 2023 tarihinde Ali Fuat Cebesoy Mahallesi'nde meydana gelmiş ve uyuşturucu kullanımı ve kıskançlık nedeniyle çıkan bir anlaşmazlık sonucunda gerçekleşmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum