İzmir'deki cinayette yeni gelişme! Annesi tepki gösterdi

İzmir'deki cinayette yeni gelişme! Annesi tepki gösterdi

İzmir'in Konak ilçesinde birlikte yaşadığı Özlem Eryakşi'yi öldürmekle suçlanan Cemal Kusuvoğlu'nun davasında yeni gelişme yaşandı. Tanık olarak dinlenen kuaför F.Ş., “Kendisini, en son olaydan 3 gün önce görmüştüm. Çok mutluydular" dedi.

Olay, 25 Kasım 2022'de, Atilla Mahallesi'nde bir evde meydana geldi. 2 çocuk annesi Özlem Eryakşi, evlilik hazırlığında olduğu ve aynı kafeteryada birlikte çalıştığı Cemal Kusuvoğlu ile yaşadığı evde, tabancayla karnından vuruldu. Hastaneye kaldırılan Eryakşi, kurtulamadı. Cemal Kusuvoğlu ise cinayet şüphesiyle tutuklandı. Şakalaşırken silahın kazayla ateş aldığını öne süren Cemal Kusuvoğlu hakkında 'kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçundan ise 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sanık Cemal Kusuvoğlu'nun yargılanmasına İzmir Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 4'üncü duruşmayla devam edildi. Tutuklu sanık Kusuvoğlu, taraf avukatları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri duruşmada yerini aldı. Duruşmada, bazı tanıklar dinlendi.

'YALAN SÖYLÜYOR'

Tanıklardan F.Ş., "Özlem'i 10 yılı aşkın zamandır tanıyorum. Kuaförüyüm, müşterimdi. Bir gün bana Cemal ile birlikte olacaklarını ve evleneceklerini söyledi. Sonraki zamanlarda da hep mutlu olduklarını söyledi. Kendisini, en son olaydan 3 gün önce görmüştüm. Çok mutluydular" dedi. Bunun üzerine Özlem Eryakşi'nin annesi Necla Duru, sanığa ve tanık F.Ş.'ye tepki gösterip, “Yalan söylüyor” dedi. Mahkeme başkanı Duru'nun salondan çıkarılmasını istedi. "Adalet istiyorum" diye bağıran Duru'yu polisler salondan çıkardı.

'CEMAL TAMPON YAPIYORDU'

Duruşma bir diğer tanık D.S.'nin dinlenmesiyle devam etti. Olay günü evde uyuduğunu belirten D.S., "Dışardan gelen sesler üzerine uyandım. Pencereden baktım. Karşı binadaki komşum Cemal, 'Yetiş, Özlem kendini vurdu' dedi. Koşup daireye gittiğimde Özlem kanlar içinde yerde yatıyordu. Özlem, 'Özür dilerim aşkım' dedi. Cemal ambulansı aradığını söyledi ve tampon yapıyordu. Ne olay günü ne de öncesinde herhangi bir tartışmalarına tanık olmadım" dedi. Mahkeme başkanı, önemli bilgilere sahip olmasına rağmen niçin daha önceden gelip tanıklık yapmadığını sordu. D.S. ise korktuğunu belirtip, "Ailem var, korktum. Şimdi Allah rızası için geldim" diye konuştu.

ANNELERİNİN KUAFÖRÜNÜN BAŞKA BİRİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Özlem Eryakşi'nin çocukları ise tanık ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Özlem Eryakşi'nin kızı, annesinin kuaförünün başka biri olduğunu, tanık olarak dinlenen F.Ş.'yi tanımadığını kaydetti.

Duruşma savcısı, bazı tanıkların zorla getirilmesi ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli olan ve olay günü Özlem Eryakşi'ye müdahale eden 2 sağlık çalışanının ifade vermek için zorla getirilmesi amacıyla polis merkezine yazı yazılmasına, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

'KIZIMA SÜREKLİ ZORBALIK YAPIYORMUŞ'

Duruşma sonrası açıklamada bulunan Özlem Eryakşi'nin annesi Necla Duru, "Kızımı tasarlayarak öldürdü. Yalan söylüyor. İftira atıldığını söylüyor. Neden iftira atalım. İş yerinden dönüşte tartışıyorlar. Kızım ona inandı ve güvendi. Ben istemedim. 2 ay kızımla konuşmadım. Sonra kızımla görüştüm. Sarıldık birbirimize. Ben bir anneyim. Tamam dedim, seviyorsan 'evlen' dedim. Ama kızıma sürekli zorbalık yapıyormuş" dedi.

‘İNTİHAR GİBİ GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILIYOR’

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri İzmir Temsilcisi Tülin Osmanoğulları ise "İntihar olarak gösterip olayın üstü kapatılmaya çalışılıyor. Bunun böyle olmasına izin vermeyeceğiz. Özlem Eryakşi için sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.