İzmir'deki emeklilere müjde: Belediye'den 1500 lira destek!

İzmir'deki emeklilere müjde: Belediye'den 1500 lira destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden emeklileri sevindirecek haber geldi. Belediye 25 bin emekliye 1500 TL Ramazan Bayramı ikramiyesi verilecek. İşte tüm detaylar:

Ekonomik zorluklar yaşayan emeklilere İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden alkışlanacak bir destek haberi geldi.

Türkiye'nin gündemindeki emekli zamlarına ilişkin bir haber de İzmir'den geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2024 yılı Ramazan ayına kadar 25.000 emekliye 1.500 Türk lirası nakit para verileceğini duyurdu. Bu haber, özellikle yüksek enflasyon oranları ve artan yaşam maliyetleri göz önüne alındığında, emekliler için büyük bir moral kaynağı oldu.

Tunç Soyer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, emeklilerin mutfak yangınlarını hafifletmek istediğini söyledi. Bu destek, emeklilerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları maddi zorluklara karşı küçük ama önemli bir rahatlama olarak karşılandı.

HAYATA GEÇİRİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, en düşük emekli maaşının asgari ücretin çok altında kalmasının ardından duyurduğu ‘Emekliye Nakdi Destek Projesi’ hızla hayata geçirildi. Emeklinin mutfağındaki ekonomik yangını biraz olsun hafifletmek için 2024 yılında 25 bin emekliye bin 500'er liralık nakdi sosyal destek sağlanacak. Destek tutarı, Ramazan Bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplerinin hesabına yatırılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dayanışmayı büyütmek için hizmete sunduğu bizvariz.izmir.bel.tr adresi üzerinden, “Başvuru” başlığından “Emekli Desteği” kısmını seçen emekli yurttaşlar kendilerine ait bilgi ve belgeleri sisteme yükleyecek. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan uzman ekipler, sosyal yardım kriterine uyan yurttaşları tespit ederek bilgilendirecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.