İzmirlilere müjde: Ulaşımda 90 dakika ücretsiz aktarma geri geliyor

İzmirlilere müjde: Ulaşımda 90 dakika ücretsiz aktarma geri geliyor

İzmir'de ulaşım sistemi aktarma üzerine kurulu. Ancak aktarmadan da ayrı ücret alınması vatandaşı zorluyordu. Eskiden uygulanan 90 dakika ücretsiz aktarmanın da geri geleceği açıklandı.

İzmir'de toplu ulaşım kullananlar bir yerden bir yere gitmek için çoğu zaman aktarma yapmak zorunda kalıyor. Aktarma için de ayrı ücret uygulanması vatandaşın kesesini olumsuz etkiliyor.

İzmir'in eski başkanı Tunç Soyer, görevinin son günlerinde 120 dakika ücretsiz aktarma için UKOME'ye başvuru yapmıştı. Ancak iki kez yapılan başvuru geri çevrildi.

BAŞKAN TUGAY'DAN MÜJDE

Konu ile ilgili İz Gazete'ye açıklama yapan Tugay, müjdeyi verdi. 90 dakika ücretsiz aktarmanın geri geleceğini belirten Tugay şunları söyledi: "İzmir’de ulaşım muadili sayılabilecek büyükşehirlere göre pahalı değil ancak avantaj sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. ESHOT genel müdürümüzü değiştirdik şimdi 90 dakika için yakında bir karar alacağız ve 90 dakika uygulamasını geri getireceğiz. Tunç Soyer ayrılmadan için UKOME’ye karar götürdü ama o rasyonel değildi. Şu anda daha uygulanabilir 90 dakika aktarma için çalışacağız ve UKOME’ye götüreceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.