Jüristokrasi nedir? Jüristokrasi ne anlama geliyor? Jüristokrasi ne demek?

Jüristokrasi nedir? Jüristokrasi ne anlama geliyor? Jüristokrasi ne demek?

Vatandaşlar Jüristokrasi kelimesinin anlamını araştırıyor. Peki, Jüristokrasi nedir? Jüristokrasi ne anlama geliyor? Jüristokrasi ne demek? İşte, Jüristokrasi nedir? Jüristokrasi ne anlama geliyor? Jüristokrasi ne demek? sorularının yanıtı...

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararında yer alan juristokratik kelimesi merak konusu oldu. Peki, Jüristokrasi nedir? Jüristokrasi ne anlama geliyor? Jüristokrasi ne demek? İşte detaylar...

JÜRİSTOKRASİ NEDİR?

Jüristokrasi, yargıçlar yönetimi olarak tanımlanmaktadır. Demokrasiye zıt bir kavramdır. Oligarşik bir yönetim biçimidir.

Jüristokrasi, fonskiyon gaspı ile de tanımlanmaktadır. Olgunlaşmamış demokrasilerde sıklıkla görülen juristokraside yargı kurumunun başındakilerin yorum kabiliyeti ön plana çıkar ve yargıçların yorumları ile şekillenen kanunlar ile ülke yönetilmeye çalışılır.

Jüristokrasi halka hesap vermez, siyaseten sorumsuzdur. Yargının siyasallaşması sonucu oluşur. yüksek yargı makamlarına hakim olan siyasi ideolojinin farklı görüşlerden yargıçların hukuki yeterlikleri olsa bile o makamlara gelmesini engellemesi yoluyla varlığını sürdürür.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.