Kablosuz kulaklıklar tehlike saçıyor

Kablosuz kulaklıklar tehlike saçıyor

Günlük hayatta kolaylık sağlayan bluetooth kulaklıklar, manyetik alan ve radyo frekans radyasyonu ile sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzun süreli ve yüksek sesli kullanım kalıcı hasarlara yol açabilir.

Araştırmacılar, Bluetooth teknolojisinin aslında radyo frekans radyasyonu olduğunu ve manyetik alanın kulağa zarar verebileceğini belirtiyor. Henüz kesin bir hastalık ilişkisi kanıtlanmasa da, bu tür kablosuz kulaklıkların dikkatli kullanılması gerektiği konusunda uyarıyor.

DİKKAT EDİLMEZSE BÜYÜK TEHLİKELERE NEDEN OLUYOR

Günlük hayatta büyük kolaylık sağlayan kablosuz kulaklıklar, manyetik alan ve radyo frekans radyasyonu yayarak sağlığımıza zarar verebiliyor. Uzmanlara göre, kulaklıkla uzun süreli ve yüksek sesli müzik dinlemek, kişilerin hücre DNA'sında bozulmalara ve kanser oluşumuna yatkınlığa neden olabilir. Ayrıca, kalıcı işitme kaybına da yol açabilir.

Müzik dinlemeyi daha zevkli hale getiren ve kablo derdinden kurtaran kablosuz bluetooth kulaklıkların bilinmeyen tehlikeleri gün yüzüne çıkıyor. Yeni bir araştırma, bu popüler kulaklıkların sağlık açısından dikkat edilmesi gereken yönlerini vurguluyor.

Kablosuz olarak telefona bağlanan kulaklıklar, günlük hayatta büyük kolaylık sağlıyor. Hem rahat hareket etmeyi hem de kablo sorununu çözen bluetooth kulaklıklar, faydaları kadar zararlara da sahip.Uzun süre kullanımda tahmin edilemeyecek sorunlara yol açan kablosuz kulaklık hakkında bilinmesi gerekenleri sıraladık.

ZARARLARI DA VAR

Bluetooth aslında radyo frekans radyasyonudur. İyonize olmayan bir radyasyondur. Bluetoothun oluşturduğu manyetik alan kulağa zarar verebilir.

Kulaklıklar çok uzun süre kullanımlarda manyetik alanın etkileriyle kişinin hücre DNA’sında bozulmalara, kanser oluşumuna yatkınlık gibi durumlara sebep olabilir.

Özellikle kulaklıkla yüksek sesli ve uzun süreli müzik dinlemek kalıcı işitme kaybına yol açabilir.
Henüz kanıtlanmış bir hastalığa yol açmasa da, dikkatli kullanmakta fayda var.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.