Alperen Aydın

Alperen Aydın

Kahramanların yalnızlığı

Kahramanların yalnızlığı

Mehmet Ali Öztürk yetimlerin, öksüzlerin, muhtaçların ağabeyi. Türkmenlere maddi ve manevi desteği ile ecdat duyarlılığının yokluğunu kan kardeşlerimize hissettirmemek için çırpınan yiğit.

Şubat 2018’de Dubai’de bir gıda fuarı ziyaretinde, BAE’li görevliler tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı. Aylar boyunca güya terör örgütlerine yardım suçlamasıyla kimi zaman CIA, kimi zaman BAE istihbaratçıları tarafından işkence gördü ve hücrede tek başına bırakıldı. Geçtiğimiz aylarda verilen karar ile müebbet hapis cezası verildi. Bu coğrafyada mazluma kol kanat gerenlerin akıbeti hep böyle ceza ile mi sonuçlanacak?

İlk üç ay 12 derecelik odada sekiz saat bekletip bir saat oturmasına müsaade edilmiş. Sonra tekrar sekiz saat ayakta bekletilerek alçakça bir çark kurulmuş.

10 ay sebep gösterilmeden tutulup, 10 ay sonra ilk mahkemeye çıkarıldı. Türkiye Cumhuriyeti aleyhinde kendi istediklerini söyletmek istediler; direndi, işkence gördü, yılmadı.

Kaygılıyız. Çünkü şuanda tutuklu bulunan sadece Mehmet Ali Öztürk ağabey değil, Türk Milletinin gururu ve onurudur. 

Bir sene geldi geçti, müebbet hapis cezası onandı. Hiçbir hukuki yol kalmadı deniyor.

Rauf Denktaş Kıbrıs meselesinde ve uluslararası arenada yalnız bırakıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu şehadet sürecinde yalnız bırakıldı. 

Sırada yine bu vatanın öz evlatlarından Mehmet Ali Öztürk mü var?

Mehmet Ali Öztürk de kahramanların yalnızlığına bırakılmamalı. 

Suç: Türk olmak, Türkmenlere gıda yardımı yapmak.

Ceza: Müebbet.

Sonuç: Öz evladımızı Birleşik Arap Emirliği adlı kabileye mi, Abd jonisine mi yedireceğiz? Yoksa evladımızı bu hainlerden çekip kurtaracak mıyız? Bunu bizim dualarımız ve bürokrasi belirleyecek. Ortaya çıkan tablo ne olursa olsun yetkililerimizin eseri olacaktır. 

Tüm devlet yetkilileri bu sorumluluğu omuzlarında hissetmiyorlarsa vebal altındadırlar. Bir vatan evladını daha çakallara yedirmek tarihe utanç vesikası olarak geçecektir. 

Ve hatırlatmakta fayda var; bu millet kendisine yapılan hiç bir şeyi unutmaz!

Şu mübarek Ramazan ayı hürmetine, sofrasına aş koyduğu mazlumlar hürmetine, sildiği yaşlar hürmetine kurtar onu Allah'ım...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
SON YAZILAR