Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Karşılıklı güler yüz şiddeti bitirir

Karşılıklı güler yüz şiddeti bitirir

Geçtiğimiz hafta hastanelerimizde iki üzücü olay meydana geldi. Yine tahmin ettiğiniz gibi şiddet!

İlk önce Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakınları 3 sağlık personelini darp etti. Ardından bu olayın şoku bile atlatılamamışken 2 gün sonra Dışkapı'daki Ankara Çocuk Sağlığı Hematoloji, Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yine bir hasta yakını tarafından bir hekim yumruklu saldırıya uğradı, ağır yaralandı.

Asla tasvip etmediğimiz ve olmasını istemediğimiz bu tur şiddet vakaları ne yazık ki hastanelerde yaşanıyor. 

Hele ki hastaneye sürekli gidip gelen birisi iseniz mutlaka sürekli bu üzücü olaylara şahit oluyorsunuz. 

Zaten stresli olan hastane ortamında bir kıvılcım olayların büyümesine neden oluyor. 

Sağlık dağıtılan bu merkezlerde şiddetin son bulması için herkese büyük bir görev düşüyor. 

Bu noktada günah keçisi olarak sadece hasta ve hasta yakınlarını ilan etmek de suçun tamamını hasta ve hasta yakınlarına yüklemek de bence yanlış olur. Her zaman tek tarafı suçlamak sorunu daha da derinleştireceğine inanıyorum.

İki tarafın yapması gereken karşılıklı saygı ve sevgi. Bu çerçevede hareket edilirse inanın ki hiçbir şiddet olayı yaşanmaz. 

Arada ufak çaplı bir sorun yaşanıyorsa da bu hadiseyi yatıştırmayı denemek gerekiyor. Burada herkese görev düşüyor doktora da, hastaya da hasta yakınına da. Ne yazık ki asabilikle bir yere varılmıyor. 

Aslında biliyor musunuz doktorlarımızın hastalarına daha güler yüzlü davranması, hastaların da doktorlarımıza saygı göstermesi sorunu çözer. 

Yoksa istediğimiz kadar ceza uygulaması yapalım, yasa çıkaralım bu sorunun çözümü noktasında hiçbir mesafe kat edilmez. 

Ben kendimden örnek vereyim. Hekimliği saygın bir meslek olarak kabul ediyorum. O nedenle doktorlara her zaman güler yüz gösteririm, yaptıkları işe saygı duyarım. Bazı zamanlarda sorularıma aldığım ters cevaplarda bile duruşumu asla bozmadım ne kadar stresli olsam da. Karşımda anlayışlı ve güler yüzlü bir doktor gördüğümde acayip mutlu olurum. Onun için hiçbir tatsız hadise yaşamadım, bir doktora saygısızlık yapmadım, elimi kaldırmadım. 

Gelin bir de karşılıklı güler yüzlü davranalım ya da empati yapalım bakalım nasıl olacak. Şiddet o zaman da yaşanırsa sorunu başka yerlerde aramak gerekir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR