Kasko fiyatlarında düşüş başladı: İşte ortalama kasko fiyatları...

Kasko fiyatlarında düşüş başladı: İşte ortalama kasko fiyatları...

Geçtiğimiz yıl yüzde 200 artışın yaşandığı kasko fiyatları bu yıl düştü. Kasko fiyatlarında düşüş meydana gelirken ortalama fiyatlar da belli oldu. İşte detaylar...

2023 yılında yüzde 200'e varan zamların geldiği kasko fiyatlarında ibre tersine döndü. Kaskodaki fahiş ücretlerin ardından bu yıl fiyatlar düşmeye başladı. Kasko fiyatlarının iki aydır gerilediği belirtildi. Sektörel verilere göre fiyatlarda yüzde 5 düşüş yaşandı.

YEDEK PARÇA MALİYETLERİ ARTARSA ZAM GELİR

NTV'de yer alan habere göre TOBB Sigorta Komitesi Başkanı Levent Korkut, "Aşırı yükselme sonrası piyasada da görüldüğü üzere kasko fiyatlarında bir aşağı iniş var. Ama tabi nereye kadar gidecek o da göreceli. Şu an kur bu vaziyette durur ama hasar maliyetleri yedek parça maliyetlerinde artış söz konusu olursa hasar maliyetlerindeki artış sektörü yukarı taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.

ORTALAMA KASKO FİYATI BELLİ OLDU

Ortalama kasko fiyatı otomobillerde 10 bin 200 lira. Tüm araç grupları hesaba katıldığında fiyat ortalaması 12 bin lirayı buluyor.

Geçen yıl kasko yaptırma oranı yüzde 10 düştü. Düşen talep de yeni yılda fiyatlar üzerinde baskı yarattı. Sektör yetkilileri Temmuz'da itibaren fiyatların yeniden artmasını bekliyor.

Korkut, "Fiyatların düşmesinin en önemli unsurlarından biride kur artışının biraz frenleyip ama faiz oranlarının yükselmesi yani sektörde mali karlılığın mali gelirin yukarı doğru yürümesi ve bilançolardaki maliyet dışı gelirlere bağlı olarak bir yükselme dolayısıyla primlerde aşağı doğru bir şeye evrildi." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.