Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Kavgada değil duada buluşalım

Kavgada değil duada buluşalım

Aylardır sonucunu merakla beklediğimiz yerel seçimler geride kaldı. Bazı yerlerdeki itirazların sonuçlanması ile umuyoruz ki yerel yöneticiler 5 yıl boyunca hizmet için yarışacaklar. Sandıkta ipi göğüslemek için gece-gündüz sahada döktükleri teri artık halka hizmet için dökmeye çalışacaklar. 

***

Yerel yöneticilerimizden şimdi tek isteğimiz kimseye ayrım yapmadan bir yönetim anlayışı benimsemeleri. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını dahi korumaları, belediyenin parasını kendi parası gibi bilip güzel ve hayırlı hizmetlerde kullanmaları, tutumlu olmaları. Bilsinler ki tek kuruş dahi boşa giderse fedakâr, vefakâr milletin eli her iki cihanda da yakalarında olacaktır. 

***

Seçim meydanları malumunuz bir hayli ateşliydi. İstenmeyen, yakışıksız olaylara şahit olduk 80 milyon olarak. O tatsız olayların geride kalmasını temenni ediyorum. Siyaset meydanlarındaki kutuplaştırıcı dili yeniden kullanmak bize kazandırmaz aksine kaybettirir. Huzur içinde insanlar yönetilmek istiyor. Ancak bugünlerde görüyorum ki siyasetçilerin yapması gereken bir perdedeki tartışmaya bazı vatandaşlarımız da katılıyor ve ağızlarından hiç hoş olmayan sözler çıkıyor. Toplumun farklı kesimlerinden ileride pişmanlık duyacakları kelimeler sarf ediliyor. Şimdi soruyorum size, siyasetçilerimiz varken biz niye müdahil oluyoruz sert tartışmalara. Tamam yine eleştirimizi yapalım ancak kimseye rahatsızlık vermeden. Kavgacı değil birleştirici olalım ki vatanı böldürmeyelim, ezanı dindirmeyelim, bayrağı indirmeyelim sevgili arkadaşlar. 

***
3 ayların içinde olduğumuz bugünlerde daha duyarlı olalım. Karşımızdaki kişiyi haksız yere inceltmemeye özen gösterelim.  

"Allah'a yükseliş ve arınma" olarak kabul edilen Miraç Kandilimizde vatanımız, devletimiz için dua edelim. Gelin canlar kavgada değil duada buluşalım. Olmaz mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR