Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan tabelayı astı

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan tabelayı astı

Mazbatasını alarak göreve başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, ilk icraat olarak belediye binasına ‘T.C.’ tabelasını astı. Özarslan,“ İlk icraatımız belediye tabelasına Türkiye Cumhuriyeti’ni yazdırmak olsun” dedi.

Keçiören Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mesut Özarslan, mazbatasını alarak görevine başladı. Mazbata teslim töreninden sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Mesut Özarslan'ın talimatıyla Keçiören Belediyesi binasına 'T.C.' tabelası asıldı. Mazbata törenine Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’de katıldı. Mazbata ve devir teslim töreninin Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, belediye önünde vatandaşlara seslendi. Özarslan, “İlk icraatımız belediye tabelasına Türkiye Cumhuriyeti’ni yazdırmak olsun” dedi. Özarslan, belediye başkanı olarak yaptığı ilk konuşmada kimseyi ayırmayacaklarını ve herkesin belediye başkanı olacaklarını belirtti.

keoioren.jpg

‘T.C.’ TABELASI ESKİ YERİNDE

Keçiören Belediyesine ‘T.C.’ tabelasının takıldığı anlarda Mesut Özarslan’a, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner eşlik etti. Belediye önünde toplanan kalabalığa seslenen Özarslan; “22 yıllık saltanatlarına güvenerek yine kazanacaklarını iddia ettiler. Devletin varlık nedeninin millete hizmet olduğunu unuttular. Milletin hele de aziz Türk milletinin iradesi gereğini yapar, her zaman söyledik ve iddia ettik. İlk icraatımız ne olsun? Şu gördüğünüz Keçiören Belediyesi'ne Türkiye Cumhuriyeti'ni yazdırmak olsun" şeklinde konuştu.

keci.jpg

ÖZARSLAN’DAN TÜM BAŞKANLARA ÇAĞRI

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankara’nın ilçe belediye başkanlarına şu ifadelerle seslendi:

“16 belediye başkanımız var. 8 tane de rakip partiden var. 1 de bağımsız var. Onlara çağrım şu olacak; düne kadar rakiptik. Bugün artık hepimiz mazbatamızı aldık. Bize düşen Ankara için çalışmak. Geçen dönem benim çağrımı cevapsız bırakanların hepsi siyaset sahnesinde ortadan gittiler. Gelin aynı hatayı siz yapmayın. Hep beraber el ele tutuşalım. Ankara halkına hizmet edelim diyeceğiz.”

keoiornr.jpg

“KİMSEYİ AYIRMIYORUZ”

Kendisine oy veren ya da vermeyen herkese eşit mesafede olduklarını belirten Mesut Özarslan, rakibine oy veren herkesin iradesine saygı duyduğunu söyledi. Özarslan, “Hiç kimseyi düşman olarak görmüyoruz. Siyaseten rakip olabiliriz ama o da seçime kadardır. Seçimden sonra herkese saygı duyarız. İlk gün kazandığımız gün belediyede yaptığım konuşmada dedim ki; rakiplerinin ekibinde olanlar, onlara oy verenler, onlara çalışanların iradesine saygı duyuyoruz. Ama seçim bitti biz kazandık. Bu saatten sonra onlar bizler diye bir ayrım yok. Onlar da en az bize destek olanlar kadar saygıyı hak ediyorlar, saygı görecekler dedim. Bizim farkımız bu olmalı. Biz insanları ayrıştırmamalıyız. Oy verdi vermedi dememeliyiz. Bir başka seçimde onların oyuna da talip olmanın yolu onları reddetmek ve ayırmak değil, onları kucaklamaktır. Kimseyi ayırmıyoruz. Siyaset böyle yapılmalıdır” dedi.

mansur.jpg

YAVAŞ’TAN TEBRİK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören halkını tebrik ederek konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Keçiörenliler, öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Gerçek belediyeciliğin ne olduğunu 5 yıldır bizimle yaşadınız, seçim döneminde de icraatlerimizi anlattık. Önce 'hiçbir icraatı yok' derken sonra bizim yaptıklarımızı kopyalayıp, 'bir fazla vereceğiz' diyerek, devam ettiler. Kendiniz görevdeyken kimseye hiçbir şey yapmamışsınız ondan sonra yapacağım diyorsunuz, dolayısıyla size kimse inanmadı. Seçim sürecinde bir anket yaptırdım eylül- ekim ayında Keçiören'de yüzde 50'nin üzerinde oy verileceği görülüyordu. Bunun üzerine 'seçimi kazanacağımıza inanan, bana güvenen bir aday arıyorum' dedim. Birçok insan gerçekten ilk başta inanmadılar ama daha sonra Mesut Özarslan kardeşim cesaret etti, 'Ben Keçiören'de seçimi alırım' dedi, bu bir inanç meselesi."

mesut.jpg

AYRIM KALKACAK

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve Keçiören Belediye Başkanı Özarslan ile birlikte Keçiörenlilere seslenen Mansur Yavaş, "Keçiören bundan sonra Çankaya ile yarışacak haberiniz olsun, el ele verilecek ve Çankaya- Keçiören ayrımı da ortadan kalkacak. Bütün belediye başkanlarımız el ele vererek yaşadığımız kenti çok daha keyifli, yaşanabilir hale getireceğiz, bu bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.