Kedileri poşete doldurup götürdü

Kedileri poşete doldurup götürdü

İstanbul Bağcılar’da site sakinlerinin beslediği kedilerden 5’i, 4 ayda kayboldu. Komşuları Engin M.’den şüphelenen site sakinleri görüntüleri izleyince gerçek ortaya çıktı. Engin M.’nin kedileri aracının bagajına yerleştirip götürüşü kameralara yansıdı.

Bağcılar’da bir sitede beslenen onlarca kediden 5’i, 4 ay içerisinde kayboldu. Komşularından şüphelenen hayvanseverler, güvenlik kameralarından sitenin bahçesini takibe aldı. Son olarak 5 Nisan’da 5. kedi de kaybolunca sitenin kamera kayıtları tek tek incelendi. Görüntülerde, evinde köpek de besleyen Engin M.’nin, sabah 07.00 sıralarında bir kediyi alıp aracının bagajına koyduğu görüldü. Komşuların iddiasına göre, Engin M., aylardır kedileri poşete koyup kaçırıyor. Site sakinlerinin ihbarı üzerine polis ekipleri gelirken, Engin M., kediyi götürdüğünü kabul etti. Kaçırılan kedilerin nerede olduğu bilinmezken, hayvansever site sakinlerinden Hayriye Orman ve Emine Öner suç duyurusunda bulundu.

kadin.jpg

“YAKIŞTIRAMAMIŞTIK MAALESEF OLDU”

Komşusu Engin M.’nin görüntülerinden sonra polis çağırdığını belirten Hayriye Orman, “Çok üzgünüm. Burada 12 yıldır yaşıyorum. Bunu bir komşumuzun yapması inanın bizi çok üzdü. Emine hanım şüphelendiği zaman ben hiç toz konduramadım. ‘Yapamaz’ dedim ama kamera kayıtlarını izleyince çok üzüldüm. Suç duyurusunda bulunduk, takibini yapacağız.

Kişinin adli ve maddi ceza alması için elimizden geleni yapacağız. Kediyi arkadaşına sahiplendirdiğini söyledi. Bize yalan söyledi. ‘Belki o da sokağa atmıştır’ dedi. Bu yüzden sabaha kadar kediyi aradık. Bir kedi bulundu ama 4 kediden haber yok. Biz daha önce de görüntü araştırması yapmıştık ama otoparkın içerisinden aldığı için göremedik. Bu görüntüde aleni şekilde kediyi alıyor. 4 ay içerisinde belli sürelerde kediler kayboluyor. Biz yakıştıramamıştık. Maalesef oldu" ifadelerini kullandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.