Kemal Kılıçdaroğlu Afyonkarahisar'da konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu Afyonkarahisar'da konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın seçim mitinginde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın seçim mitinginde konuştu.

"HAYALLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİM"

Gençlerin hayallerini gerçekleştireceğini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Gençler sıkıntınızı biliyorum. Üniversiteden mezunsunuz iş bulamıyorsunuz bunun da farkındayız. Sınava giriyorsunuz, kazanamıyorsunuz. Mülakatı kaldıracağız. Hakkınızı kimseye yedirmeyeceğiz. Afyon'da Türkiye İş Kurumu'na başvurup iş isteyenlerin sayısı 30 bin. Bu sıkıntıyı çözmemiz lazım. Taşeron işçileri biz dillendirdik bir grubuna kadro verip bir grubuna vermediler. Devlet taşeron çalıştırmaz, kadrolu işçi çalıştırır, sözleşmeli öğretmen çalıştırmaz. Bütün bunların tamamını çözeceğiz. Garibanlara kentsel dönüşüm yapacağız deyip sürüyorlar.

O evlerin tamamını biz yapacağız, satın alma güçlerine göre fiyat belirleyeceğiz. Bu evlerin nasıl süratle yapılacağını göreceksiniz. Belediyeyi bize vereceksiniz ve 5 yıldızlı otellerin nasıl çoğaldığını da göreceksiniz. Halka yalan söyleyenlere oy verecek misiniz? Halkı kandıranlara oy verecek misiniz? Sizler sözünde duran politikacıların iktidara gelmesi için oy kullanmalısınız. Söz veriyorum o şeker fabrikasını yeniden yapacağız. Onlar dağıttıysa biz toparlayacağız" dedi.

"HİÇBİR HANEYİ DOĞALGAZSIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Her haneye sosyal yardım da bulunacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "34 yıl sonra Türkiye şeker ithal etti. Sadece şeker ithal etseler iyi buğday, gübre daha neler neler. Memleketi yurt dışı doyurmaya başladı. Birde milliyetçiyiz diye geçiniyorlar. Bütün köy okullarını açacağız. 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Herkes kırsalda çalışmayı ve yaşamayı bilecek. Kırsalda çalışanın sigortasını biz ödeyeceğiz. Aile destekleri sigortası getireceğiz. Bir çocuğumuz açsa bilin ki 85 milyon açız. Doğalgazları yoksa ve soğukta kalıyorlarsa bilin ki hepimiz soğukta kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.