Kiracılara kötü haber: Tahliye kararı verildi

Kiracılara kötü haber: Tahliye kararı verildi

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklara bir yenisi daha eklendi. Bu defa mahkemeden kiracıya kötü haber geldi. Ankara'da yasal sınırın altında kira veren kiracı için tahliye kararı çıktı. İşte detaylar...

Ev sahibi - kiracı anlaşmazlıkları devam ediyor. Ankara'nın Çankaya ilçesindeki kira anlaşmazlığında mahkemeden kiracıya kötü haber geldi.

F.N. isimli ev sahibi, Dikmen Mahallesi'ndeki evinde 9 yıldır oturan kiracısından evi boşaltmasını istedi. Ev sahibi, gerekçe olarak ise eve kendisinin oturacağını söyledi.

1800 TL kira ödeyen kiracı U.T., evden çıkmayacağını belirtti. Bunun üzerine ev sahibi tahliye davası açtı. Ankara 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davadan emsal bir karar çıktı.

TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Mahkeme, kiracının ödediği aylık 1800 lira kira bedelinin, TÜİK verileri uyarınca sulh hukuk mahkemelerinde görülen tahliye davaları için 2024 yılında 28 bin 250 TL olarak belirlenen istinaf sınırının altında olması ve ev sahibinin ihtiyacı olması nedeniyle tahliye kararı verdi. Karar, üst mahkemeye de kapalı olarak kesinleşti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.