Kızılay AVM sessizliğe büründü: Birçok dükkan kepenk kapattı

Kızılay AVM sessizliğe büründü: Birçok dükkan kepenk kapattı

Başkentli vatandaşların uğrak noktalarından olan Kızılay AVM’de yemek katından sonra birçok mağaza tadilata girdi. Ayrıca AVM’de kira kriziyle uğraşan dükkânlar kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Başkent’in merkezi noktasında bulunan Kızılay AVM’nin yemek katından sonra şimdi de diğer mağazalar tadilata girdi. Yüksek kiralar nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan AVM’de, kirasını ödeyemeyen bazı esnaflar dükkânlarını boşaltmak zorunda kaldı.

k1.jpg

ANLAŞMA SAĞLANIRSA GERİ GELEBİLİRLER

Yemek katından sonra diğer bölümlerin de tadilata girdiğini söyleyen AVM yetkilisi, “Tadilat sonrası eski sahipleri geri gelecek mi net bir karar yok. Bazı dükkânlar tam anlamıyla kepenk kapatıp gitti. Bizim duyduğumuz kadarıyla yeni dükkânlar için anlaşma yapılıyor. Eğer anlaşma şartları sağlanırsa eski dükkânlar tekrar açılacak. Bazı mağazaların tamamen kapanmasında kira fiyatlarının artması da etkili. Tam net bilgi olmasa da gidenlerin yerine yeni esnaf gelebilir. AVM’nin bir bölümü işliyor. Tamamıyla kapanacağı yorumlarına katılmıyorum” şeklinde konuştu.

k2.jpg

SOSYAL MEDYADA KIZILAY AVM BATTI YORUMLARI

Sosyal medyada da gündeme gelen Kızılay AVM’nin tamamen kapatıldığı iddia edildi. Erhan Timur isimli X kullanıcısı Kızılay AVM gönderisinin altına, “Ağabey nasıl söyleyeceğiz şimdi Kızılay AVM battı diye” şeklinde yorumda bulundu. Ramazan Gülek isimli bir diğer X kullanıcısı ise , “Ankaralılar üzgün. Ankara’nın göbeğinde bulunan ve soğuktan üşüyen vatandaşların tercih ettiği mekânlardan birisi olan Kızılay AVM kapanmış” ifadelerinde bulundu.

k4.jpg

NE OLMUŞTU?

3 Eylül 2023 tarihinde Kızılay AVM'nin tahliyesine karar verilmişti. Tahliye kararına ilişkin açıklamada bulunan Kızılay, "Kızılay AVM'yi yap işlet devret modeli ile kiralayan ve yıllardır sorumluluklarını yerine getirmeyen firmanın(KARSAKLAR Gayrimenkul) yapılan yargılamalar sonucunda mahkemelerce iflasına ve Kızılay AVM binasından tahliyesine karar verilmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni tadilatlar sonrası kira şartları sağlanmazsa gelir getirmeyen Kızılay AVM’nin, mülk sahibi Kızılay tarafından farklı şekilde değerlendirileceği konuşuluyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.