Kızılçubuk Zirvesi’nde vatandaşlar şehitleri anmak için yürüyüş yapacak

Kızılçubuk Zirvesi’nde vatandaşlar şehitleri anmak için yürüyüş yapacak

Kars Sarıkamış’ta Sarıkamış Harekatı’nın 108’inci yılı sebebiyle düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlar, Kızılçubuk Zirvesi’nde bir araya geldi.

Kars Sarıkamış’ta bulunan Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasında yer alan Kızılçubuk Zirvesi’nde vatandaşlar, Sarıkamış Harekatı’nın 108’inci yılı etkinlikleri sebebiyle düzenlenecek yürüyüş için bir araya geldi.

Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde "Biz Hep Aynı İzdeyiz" ve "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" mottosuyla anma etkinliğine katılıyor. Etkinlik için vatandaşlar, Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde bir araya geldi.

2023-01-sarikamis08-6.jpg

Vatandaşlar bölgeye Kars merkez ve Sarıkamış’tan, otobüslerle zirveye ulaştı. Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, 1. Dünya Savaşı'nda Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı anma etkinlikleri doğrultusunda düzenlenen şehitleri anma programına, soğuk havaya rağmen vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Toplanma alanına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile çok sayıda siyasetçi ve bürokrat iştirak ediyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum