Kontrollü bina yıkımında sağlam bina hasar aldı

Kontrollü bina yıkımında sağlam bina hasar aldı

Şanlıurfa’da kontrollü bina yıkımı sırasında hemen bitişiğinde bulunan sağlam bina da hasar gördü.

Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar gören apartmanın yıkımı sırasında bitişiğindeki tedbiren boşaltılan sağlam bina da zarar gördü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerden Şanlıurfa’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince tespit edilen ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Bu kapsamda yıkım kararı verilen Bahçelievler Mahallesi'ndeki 7 katlı Öncel Apartmanı’nın sabah saatlerinde yıkımına başlandı. İş makineleriyle yapılan yıkım sırasında yan taraftaki sağlam olan Cevheri Apartmanı’nın dış duvarının bir kısmı da yıkıldı. Cevheri Apartmanı’nda oturan vatandaşların, yıkım nedeniyle tedbiren evlerini boşlattıkları bildirildi.

yikim.jpg

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI TEPKİ GÖSTERDİ

Zarar gören binada evi bulunan CHP Şanlıurfa 2'nci sıra milletvekili adayı Müslüm Akalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duruma tepki göstererek, "Yıkım kararı alınan Öncel Apartmanı, kontrollü yıkım sırasında benim de maliki olduğum hasarsız Cevheri Apartmanı’nın üzerine yıkıldı. Evler artık kullanılamayacak durumda. Sağlam binanın yıkılmasına sebep olan sorumluların peşinde olacağız” ifadelerini kullandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.