Köpek kulübesi kavgaya neden oldu

Köpek kulübesi kavgaya neden oldu

Sarıyer’de bir sitede kaldırım üzerinde bulunan 4 sokak köpeği ve kulübeleri komşular arasında tartışma sebebi oldu.

İstanbul Sarıyer’de bir sitenin içinde bulunan sokak köpekleri ve kulübeleri site sakinlerinin kavgasına neden oldu. Köpekler tarafından ısırıldığını iddia eden site sakini Soner Cebeci, yanına başka komşuları da alarak köpeklere ait kulübeleri parçaladı. Kulübeler parçalanırken komşulardan biri cep telefonuyla kayıt aldı. Cebeci’nin ise köpekler tarafından saldırıya uğradığı anlar da güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

kulube2.jpg

KOMŞULAR ARASINDA SOKAK KÖPEĞİ BESLEME KAVGASI

Zekeriyaköy Mahallesi’nde bulunan sitede köpeklerden rahatsız olanlar ve besleyenler arasında sürekli kavga çıktığı site sakinleri tarafından belirtildi. Sitenin kaldırımında bulunan 4 köpek kulübesinde barınan köpeklerin saldırgan olduğu ve toplamda 6 kişiyi ısırdığı iddia edildi. Köpekler sitede yaşayan bir aile tarafından besleniyor. Son olarak da akşam saatlerinde evine giden Soner Cebeci köpekler tarafından saldırıya uğradı. Baldırından ısırılan site sakini Cebeci, ağabeyi ve yakın komşularını yanına alarak köpek kulübelerini parçaladı. Yaşanan gerginliğin ardından iki tarafta ellerindeki görüntü kayıtları ile polis merkezine giderek şikayette bulunuldu.

kulube3.jpg

ISIRILMANIN SİNİRİ İLE KULÜBELERİ PARÇALADIM

Sokak köpeğinin kendisine saldırdığını anlatan Soner Cebeci, "Bundan bir hafta önce buradan yürürken üç köpekten ikisi, dişlerini göstererek, hırlayarak saldırdı. Elimdeki çantayı o gün de savurdum, ısırılmaktan kurtuldum. Dün akşam yine evime yürürken, arkadan gelip baldırımdan ısırdı. Doğal olarak tepki verdim, çantamla savdım. Bu olayın bir şekilde çözülmesi lazımdı, o sinirle aynı sitede oturan ağabeyimi çağırdım, buradakiler de yardımcı oldular, bu kulübeleri attık kırdık. Karşı taraf bizden şikayetçi olduğu için biz de şikayetçi olduk" ifadelerini kullandı.

kulube4.jpg

KÖPEKLERİN KULÜBESİNE NEDEN ZARAR VERDİNİZ

Köpekleri uzun süredir beslediğini belirten site sakini Dilek Özbul yaşananları "Ben dışarıya tesadüfen çöp atmaya çıktığımda gördüm ki kulübeler kırılmış vaziyetteydi. Bu kulübeler 5-6 senedir burada var. Kimseye bir zararları yok, köpeklerimize de bakıyoruz. Besleme yapan arkadaşlarımız var. Hatta dün o olay olduğunda köpekleri besleyen kadının da üzerine yürünmüş. 'Burada besleme yapılmayacak, hepsini atacağız, kaldırımda yuva istemiyoruz' diye.

Hiçbir saldırganlıkları yok, ben yıllardır burada yaşıyorum. Bunlar benim bahçemde bekleyen köpekler, ben de memnunum bu durumdan. O ısıran hayvan zaten travmalı bir hayvan, köpekler arasında çok kavga ettikleri için muhtemelen kendini savunmak için yaptı. Tabi ki haklı bulmuyorum; evet toplansın, götürülsün ama bu şekilde olmaz. Hayvanların yuvasına neden zarar veriyorsunuz? Bir köpek kalmıyor ki orada, birçok hayvan kalıyor. Korku altındayız, hayvanları beslediğimiz için bize de saldırabilirler" şeklinde anlattı.

kulube5.jpg

SİTE SAKİNLERİNİN SABRI KALMADI

Bir ay önce sitede bakılan sokak köpeği tarafından ısırıldığını anlatan Serap Pulatoğlu, "Bir ay önce, sakin bir şekilde buradan yürüyüş yaparken 'Kuki' ismini verdikleri, senelerdir burada yaşayan bir köpek sessizce gelip arkamdan beni ısırdı. Bunun gibi 5 vaka daha var. Artık site sakinleri isyan etti, gelip tepkisini gösterdi. Geldik, bu kulübelerin kalkması için şikayet oluşturduk. Belediye ve zabıta hiçbir şey yapmadığı için sinirimizi bu şekilde gösterdik, artık sabır taştı.

Ben de hayvan severim ama bu travmalı, zararlı bir köpekse burada yaşaması doğru değil. Burada 4 köpek var, hepsine bir bayan bakıyor, çipleri ve karneleri de o kişide. Bir ay önce beni ısırdığında belediye ekipleri geldi, kadın köpeği teslim etmedi. Dün akşam ısırılan kişi için belediye ekipleri geldi, köpeği götürdü, travma-rehabilitasyon bölümüne alıp kontrol altında tutacaklar. Belki 7 gün sonra o köpek tekrar gelecek buraya. Bunun bir sonucu yok, bir önlem alınması gerekiyor" dedi. Site sakini Okan Pulatoğlu ise, "Sitedeki bu köpekler kontrolsüz, çevreye zarar veriyorlar. Özellikle bir tanesi hakkında şikayette bulunduk; bu köpek ıslah olsun diye fakat belediye bizlere yardımcı olmadı.

Bu köpek ıslah edilsin dedik. Bu köpekler hakkında belediyeye bir ay önce dilekçe sunduk, kimse adım atmadı bugüne kadar. 6 kişiyi ısırdı, 80 yaşındaki komşularımız İstinye Devlet Hastanesi'ne aşı olmaya gittiler. Bizler mağdur olduk. Dün akşam yaşanan da bir infialin sonucudur. Köpeklere, kedilere kesinlikle zarar verilmedi fakat buraya kamu yoluna konan kulübelere kat malikleri toplanıp kalabalık oluşturunca zarar verildi. Bir patlamanın sonucuydu" şeklinde konuştu. Sarıyer Belediyesi ekipleri de bölgede inceleme yaptı. Aynı kaldırımdaki kırılmayan köpek kulübelerinin, site içerisinde farklı bir alana taşındığı görüldü.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.