KPSS 2023/1 tercih sonuçları ve taban puanları belli oldu!

KPSS 2023/1 tercih sonuçları ve taban puanları belli oldu!

ÖSYM, 1818 memur alımı için KPSS 2023/1 tercih sonuçlarını ve taban puanlarını açıkladı.

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen KPSS 2023/1 tercihleri kapsamında 1818 memur alımı gerçekleştirileceği duyuruldu. Sonuçların ve taban puanlarının açıklanmasıyla adaylar atama sürecine adım atacaklar. KPSS 2023/1 tercih sonuçlarına göre, başvuran adayların yerleşme durumları belirlendi. Adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden sonuçları öğrenebilecekler.

1818 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Kamuya Bakanlıklar ve Kurumlar tarafından oluşturulmuş talep üzerine Kılavuz hazırlayan ÖSYM Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 1818 memur alımı yapılacağını bildirdi. Tercihler mezuniyete göre KPSS ile alınıyor. Bu kapsamda mezuniyete göre kontenjan sayısı şöyle:

90 Personel Lise mezunu,
827 Personel Ön lisans Mezunu,
1000 Personel Lisans Mezunu,

Mezuniyete göre kontenjan dağılımına ulaşmak isteyenler aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler;

TERCİHLER SONA ERİYOR!

KPSS 2023/1 ile kamuya Merkezi yerleştirme için alımı yapılacak 1818 memur adayı için tercihler sona eriyor. 6 Temmuz 2023 tarihi ile başlamış olan tercihler en geç 13 Temmuz 2023 tarihi ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Henüz tercih yapmamış olan adaylar tercihlerini aşağıdaki bağlantıyı kullanarak tercih kılavuzuna ulaşabilir ve tercihlerini 50 TL ücret karşılığında gerçekleştirebilecekler.

2022 YILI KPSS PUANI KULLANILACAK!

Merkezi yerleştirme ile tercihlerde 2022 yılı KPSS Puanı kullanılacaktır. Bu kapsamda adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. Herhangi bir taban KPSS Puanı şartı aranmıyor.

TERCİH DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

KPSS 2023/1 tercihlerinde Değerlendirme işlemleri KPSS Puanı sırasına göre yapılacak. Bu kapsamda Mezuniyet, Kontenjan ve şehre yapılacak sırlamaya göre en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak değerlendirme geçerli sayılacaktır.

TERCİH SONUÇLARI SONRASI ATAMALAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS 2023/1 İle Memur alımı tercihleri için süreç 13 Temmuz 2023 tarihi ile sona ermiş olup sonuçların en geç 17 Temmuz 2023 tarihine kadar açıklanması beklenmektedir. Sonuçlardan anında haberdar olmak için yukarıdaki bağlantıdan İşin Olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

KPSS TABAN PUAN KAÇ OLACAK?

Değerlendirmeler KPSS Puanına göre yapıldığından ÖSYM bu kapsamda Taban puanlarını paylaşacak. Geçtiğimiz yıllarda yapılan atamalardan yola çıkacak olursan beklenen Taban KPSS puanları şöyledir;
Lise Mezunu Taban: 78 KPSS Puanı İle Atama,
Ön Lisans Mezunu Taban 69 KPSS Puanı İle Atama,
Lisans Mezunu Taban 59,49389 KPSS İle Atama,

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.