Kredi kartı harcamalarında yeni düzenleme sinyali

Kredi kartı harcamalarında yeni düzenleme sinyali

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni Başkanı Fatih Karahan, kredi kartı harcamalarındaki artışa dikkat çekerek, bu konuda düzenleme yapacaklarını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon raporu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

fattih-karahan.jpg

Burada, kredi kartı kullanımındaki artışlara ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

"Aralık ayında kredi kartı harcamalarında yükselme oldu. Bunu not ettik, farkındayız. Bunun geçici olup olmadığı henüz çok net değil. Asgari ücretin artacağı bekleniyordu. Bu nedenle bazı harcamalar öne çekilmiş olabilir ama bundan bağımsız olarak kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız."

kreei-karti.jpg

Geçtiğimiz aylarda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de kredi kartıyla yapılan harcamalara ve kredilere sınırlama getirileceğinin sinyalini vermişti. Bununla birlikte kredi kartı limitleri ve taksit sayılarına yönelik yeni düzenlemelerin gelebileceği öngörülüyor.

KASIM İNDİRİMLERİNİN ETKİSİ

Özellikle Kasım aylarında yapılan kampanyalar ile kredi kartı kullanımı rekor seviyeye çıktı. TCMB verilerine göre, 17-24 Kasım haftasında kredi kartı harcamaları 198 milyar TL'ye ulaştı.

kredi-karti-2.jpg

YÜZDE 122 ARTIŞ

‘Türkiye’de Kartlı Ödemeler 2023’ araştırmasına göre ise 2023 yılında kredi kartı harcamalarında yaklaşık yüzde 17’lik bir artış görüldü. Kredi kartı ile yapılan alışveriş harcamaları da 6 trilyon 699 milyar TL olduğu görüldü. Buna göre, 2022 yılına göre yüzde 122 gibi bir artış söz konusu oldu.

Kaynak:Ayça Yaslı/gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.