Kripto paralar yasaklanacak mı? Kripto düzenlemesi nedir, nasıl olacak?

Kripto paralar yasaklanacak mı? Kripto düzenlemesi nedir, nasıl olacak?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in İstanbul Sanayi Odası’nda yaptığı açıklamalar tartışma konusu oldu. Peki Kripto paralar yasaklanacak mı? Kripto düzenlemesi nedir, nasıl olacak?

İstanbul Sanayi Odası'nın meclis toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, meclis toplantısında açıklamalarda bulundu.

Açıklamalar kripto paralar yasaklanacak mı sorularını beraberinde getirdi.

Türkiye'nin geçen yılki bütçe açığının yüzde 1.7 olduğunu belirten Şimşek, "Aralık ayındaki rakamlara bakıp 'işte büyük bir harcama var.' diyemeyiz, öyle bir şey yok. Bu kaynak, ihalesi yapılmış, süreci devam eden, depremle ilgili harcamalar için tahsis edilmişti ama harcamalar peyderpey oluyor. Biz o kaynağı ilgili kuruluşlara aktarmıştık, aktarmaya devam ettik. Dolayısıyla deprem hariç geçen sene bütçe açığı sadece yüzde 1,7. Geçen sene gelişmekte olan ülkeler ortalama bütçe açığının milli gelire oranı yüzde 5 buçuk. Türkiye'de yüzde 1,7'dir” diye konuştu.

1.jpg

DEPREM ÖRNEĞİ

Depremin geçici bir şok olduğunu kaydeden Şimşek, “Depremle ilgili harcamaları yapacağız, bu şok bizimle bir süre ama geçici bir şoktur, kalıcı bir şok değildir. Dolayısıyla maliye politikası ayağında bir kaygıya şu aşamada gerek yoktur. Biz geçen sene deprem dışındaki bütçedeki bozulmayı telafi edecek tedbirleri temmuz ayında kararlılıkla aldık, ondan dolayı da bütçe açığı öngörülerin oldukça altında. Geçen sene hedef yüzde 6,4'tü, yaklaşık yüzde 5,4'lük bir açıkla yılı kapattık ama bunun neredeyse 3'te 2'si depremle ilişkiliydi" şeklinde konuştu.

2.jpg

KRİPTO DÜZENLEMELERİ

Kripto paralar yasaklanıyor mu? Kripto düzenlemesi nedir, nasıl olacak?

Yapısal reformlara dikkat çekere örnek veren Şimşek, "Kripto ile ilgili bir düzenleme yok, onu yakında meclise gönderiyoruz" dedi. Yapısal reformlara dikkat çeken ve örnek veren Şimşek, "Orta vadeli programda, reform programının olması beklentilere olumlu yansıyor. Bakın ilk reformlardan basit bir tanesi; kripto ile ilgili bir düzenleme yok, onu yakında meclise gönderiyoruz" dedi.

Kripto paraların yasaklanacağına dair bir emare olmasa da ciddi düzenlemeler yolda.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.