Kripto paralarda kritik dönem: 65 bin 500 geçilmeli

Kripto paralarda kritik dönem: 65 bin 500 geçilmeli

Kripto paralara dair düşüncelerini paylaşan Ekonomi Yazarı Ufuk Korcan, Bitcoin’de beklenen yukarı hareketin gerçekleşmediğini belirterek, “Son günlerdeki satış baskısından kurtulmak için Bitcoin’de 64.500-65.500 dolar seviyeleri hacimli geçilmeli” dedi.

Dünya Gazetesi’nde “Paranın Rotası” adlı köşesinde kripto paralara dair görüşlerini dile getiren Ufuk Korcan, “Biraz daha kısa vadeli bakacak olursak; Bitcoin üzerindeki baskının bir miktar rahatlama bilmesi için öncelikle 64 bin 500 – 65 bin 500 dolar bandının hacimli bir şekilde kırılması lazım. Bu bölge kırıldığı zaman en kritik bölge olan 68 bin- 69 bin dolar seviyesine doğru bir yükseliş potansiyeli açığa çıkabilir. İşte bu seviyeye Bitcoin için en önemli direnç bölgesi” dedi.

bitcoin.jpg

YILBAŞINDAN BU YANA YÜZDE 75 YÜKSELDİ

Ufuk Korcan’ın yazısında satır başları şu şekilde gerçekleşti;

“Bitcoin’de halving sonra beklenen yukarı yönlü hareket gerçekleşmedi. Ancak 2023 Ekim ayı ortasında başlayan yükseliş trendi korunuyor. Son günlerdeki satış baskısından kurtulmak için Bitcoin’de 64.500-65.500 dolar seviyeleri hacimli geçilmeli.”

“Mart ortasında görülen bu zirve baz alındığında Bitcoin, 2022 yılı sonundan bu yana yüzde 345, bu yıl başına göre ise yüzde 75 değer kazandı. 20 Nisan’daki halving öncesi başlayan satışlarla Bitcoin, geçen hafta 56 bin 552 dolara kadar geridi. Birçok alt coinin Bitcoin’de son 2 yılda yaşanan yukarı yönlü sert harekete ayak uyduramadığı ve kendi tarihi zirvelerinden oldukça uzakta oldukları görülüyor.”

bitcoin2.jpg

ANA TREND YUKARI

“Bitcoin 2023 Ekim ayının ortasından beri bir yükseliş trendi üzerindeki seyrini sürdürse de teknik açıdan kritik bölgelerde. Bitcoin’de söz konusu trendin üzerinde kalındığı sürece şu an için ana yönün yukarı olduğu söylenebilir. Bu hafta içi yine bu trendin destek noktası yaklaşık olarak 53 bin dolar seviyesine denk geliyor. Yani Bitcoin 53 bin dolar seviyesinin üzerinde kaldığı sürece bu hafta için ana trend yukarı.”

bb.jpg

DİRENÇ 65 BİN 500

“Biraz daha kısa vadeli bakacak olursak; Bitcoin üzerindeki baskının bir miktar rahatlama bilmesi için öncelikle 64 bin 500 – 65 bin 500 dolar bandının hacimli bir şekilde kırılması lazım. Bu bölge kırıldığı zaman en kritik bölge olan 68 bin- 69 bin dolar seviyesine doğru bir yükseliş potansiyeli açığa çıkabilir. İşte bu seviyeye Bitcoin için en önemli direnç bölgesi.”

59 BİN DESTEK

“Çünkü özellikle 69 bin dolar seviyesinin kırılması ve bu nokta üzerinde haftalık kapanışlar olması Bitcoin'de olası boğa koşusu için sadece teknik anlamda 122 bin dolar seviyesinin hedeflenmesi sağlayabilir. Yine kısa vadeli olarak baktığımızda olası geri çekilmelerde 59 bin-60 bin 900 dolar bandı en önemli destek bölgesi. Bu bölgenin altına gelinmesi özellikle 59 bin dolar seviyesinin altında kapanışlar yapılması paritenin kısa vadede 52 bin – 53 bin dolar bandına doğru geri çekilme riskini arttıracak öneme sahip.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.