Kriptoda hareketlilik şikayetlere yansıdı: Yükselince satılamıyor, düşünce alınamıyor

Kriptoda hareketlilik şikayetlere yansıdı: Yükselince satılamıyor, düşünce alınamıyor

Çözüm Platformu Şikayetvar, kripto paralarla ilgili şikayetleri açıkladı. Kripto piyasasında yaşanan hareketliliğin şikayetlere yansıması dikkat çekti. Şikayetler arasında piyasalardaki yükselişte satılamaması, düşünce alınamaması öne çıktı.

Şikayetvar verilerine göre 16 ayda şikayetlerin zirve yaptığı ay 3 bin 523 şikayet ile mart ayı olurken geçen yıla oranla şikayetler yüzde 22 artış gösterdi. Kripto piyasalarında en sık yaşanan şikayetler arasında ise sistem girişinde hata oluşması, hesabın sıfırlanması, kimlik doğrulamada karşılaşılan sorunlar ile transfer işleminin uzun sürmesi, yavaş oluşu, yükselince satış işleminde sıkıntı çıkarmaları, düşünce de alım yaptırmamaları ve müşteri temsilcilerinin yanlış yönlendirmesi sonucu işlemlerde zarar edilmesi oldu.

bb-001.jpg

4 AYDA 7 BİN ŞİKAYET ULAŞTI

Çözüm Platformu Şikayetvar verilerine göre 2023 yılında platforma ulaşan şikayet sayısı 6 bin 296 olarak kaydedildi. 2024'ün ilk 4 ayı ile bir önceki yılın aynı dönemi karşılaştırıldığında şikayet sayısının arttığı gözlemlendi. 2024'ün ilk dört ayında şikayetler yüzde 22 artış gösterdi ve 7 bin 711'e ulaştı. 2024'ün Mart ayı son 16 ayın en çok şikayet gelen ayı oldu. Mart ayında şikayet sayısı 3 bin 523 oldu.

bitcoin-001.jpg

NE ALINIYOR NE SATILIYOR

Platform verilerine göre şikayet konuları arasında en çok dikkat çekenler yavaş oluşu, yükselince satış işleminde sıkıntı çıkarmaları, düşünce de alım yaptırmamaları ve müşteri temsilcilerinin yanlış yönlendirmesi sonucu işlemlerde zarar edilmesi ile müşteri temsilcilerinin yatırım yaptıktan sonra ilgilenmemesi oldu. Kullanıcıların en sık karşılaştığı sorunlar arasında Sisteme girişte hata vermesi, hesabın sıfırlanması, kimlik doğrulama işleminde sıkıntı çıkması, telefon numarası güncellemenin yapılmaması, fazla komisyon ücreti alınması, ön satıştaki fiyatların yanıltıcı olması da transfer işleminin uzun sürmesi yer aldı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.