Kristal’e isyan bayrağı!

Kristal’e isyan bayrağı!

İzmir’in Buca ilçesine bağlı Yenigün Mahallesinin gençleri, uyuşturucuyla mücadele için “Kristal’e hayır!” bayrağı açtı. Zeytintepeliler Yardım ve Dayanışma Derneğinde bir araya gelen gençler arkadaşlarını uyuşturucudan kurtarmaya çalışıyor.

Zeytintepeliler Yardım ve Dayanışma Derneği bünyesinde bir araya gelen gençler, doğup büyüdükleri sokaklarda kristal uyuşturucuya karşı mücadele vermeye kararlı. Sokaklarını "Kristale Hayır" pankartlarıyla donatan gençler, çevrelerindeki insanları bu tehlikeli maddenin zararları konusunda bilinçlendirerek destek arıyor.

haber1.jpg

"YAKIN ARKADAŞLARIMIZI KAYBETTİK"

Mahalle sakinlerinden Mert Şanver, yaşadıkları trajik olaylar sonrasında uyuşturucuyla mücadelelerinin daha da kararlı bir hale geldiğini belirtti. Şanver, "Çok kısa bir süre içinde, yakın arkadaşlarımızı kaybettik. Birisi toprağın altında, diğeri cezaevinde. Sırf bu kristal illetinden dolayı. Mahallemizde bu tür maddelerin bulundurulmasına izin vermiyoruz, sokaklarımızı koruyoruz" ifadelerini kullandı.

"UYUŞTURUCU ÖYLE BİR LANET"

Kristal uyuşturucunun zararlarına dikkat çeken Bucaspor taraftarı Mert Topçu, gençlerin bilinçsizce bu maddeye yönelerek çevresindeki insanlara zarar verdiğini söyledi. Topçu, "Biz Buca’da olsun, İzmir’de ve bütün Türkiye’de olsun, kristal denilen lanete karşıyız. Çünkü kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, gençlerimiz bunun yüzünden çok farklı kafalara girip annesini babasını, yanındaki arkadaşını öldürme gereği duyuyorlar! Öz haliyle yapmıyorlar, bilinçsiz şekilde yapıyorlar! Bir gün sonra onlar da ne yaptığını bilmiyor. Uyuşturucu öyle bir lanet. Hepsine karşıyız, ama bu çok farklı bir etken madde. Herkes bunu biliyor. Bucamızda da yayılmaya başladı, o yüzden karşıyız.
Bucaspor taraftarı bizim gibi düşünüyor. Buca Fan Kulüp olarak maçtan önce ya da grup toplantılarımızda burada uyuşturucuya karşı konuşmalarımızı yapıyoruz. Taraftar grubumuza girmesini istemiyoruz, çok şükür bugüne kadar da giren olmadı!
Gençlerimize sahip çıkalım. Onun dövmesi var, bunun façası var diye kimseyi öteki diye görmeyelim, herkese sahip çıkalım. Bu illetten Türkiye’yi kurtaralım" dedi.

"KRİSTAL DAHA DA KÖTÜ"

Zeytintepe Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Durgut ise neye karşı çıktıklarını şöyle açıkladı:

"Bu bölge, madde kullanımı açısından kritik bir bölge. Mahallenin gençlerini doğru olarak neye yönlendiririz, diye bir yıl önce derneği açtık. . Uyuşturucunun her türüne karşıyız, ama kristal bir üstünde, daha da kötü! Ailesini veya başka birini katledenlerin kullandığı bir madde. Özellikle bu uyarıcı madde üstünde duruyoruz. Emniyet güçlerimiz gerekeni yapıyor aslında, her gün çevirmemiz var, uygulanıyor. Daha da çok olmasını istiyoruz. Biz mahalle olarak sosyal yönüyle uyarmak üzere böyle bir yola çıktık. Elimizden gelen bunlar, dikkat çekmek için uğraşıyoruz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.